На відміну від швидких вуглеводів, продукти з середнім глікемічним індексом не провокують такого різкого стрибка рівня інсуліну, тому можуть вживатися в їжу частіше і у великих кількостях.
| сік апельсиновий (пакетований) | 65 |
| варення та джеми | 65 |
| чорний дріжджовий хліб | 65 |
| мармелад | 65 |
| ізюм | 65 |
| житній хліб | 65 |
| цільнозерновий хліб | 65 |
| консервовані овочі | 65 |
| піца на тонкому тесті з томатами та сиром | 60 |
| банан | 60 |
| рис довгозернистий | 60 |
| майонез | 60 |
| гречка | 60 |
| виноград і виноградний сік | 55 |
| кетчуп | 55 |
Продукти з низьким глікемічним індексом
Продукти з високим глікемічним індексом
