Приготувати шашлик з філе курки дуже просто. Не потрібно колоти дрова і виїжджати на природу. Зробимо дієтичний шашлик з грудки в духовці – ідеально в ваш вихідний!
Нам буде потрібно:
- Куряче філе (біле м’ясо грудки) – 2 кг
- Гриби гливи – 150 грам
- Болгарський перець білий (жовтий, зелений, червоний) – 3 штуки
- 1 лимон
- 1 цибулина
- Сіль і пряні спеції для шашлику
- Пара ложок оливкової олії
- Дерев’яні шпажки
Шашлик дієтичний: рецепт покроково
Біле м’ясо ріжемо невеликими кубиками, як на звичайний шашлик. Складаємо все м’ясо в одну посудину.
Розрізаємо лимон на половинки і вичавлюємо сік у ємність з м’ясом.
Готуємо дієтичний маринад для шашлику: м’ясо солимо, перчимо, додаємо спеції для шашлику і трохи оливкової олії. Ретельно перемішуємо. Залишаємо маринуватися на кілька хвилин. В цей час готуємо інші інгредієнти.
Ріжемо квадратиками цибуля – повинні вийти акуратні скибочки.
Беремо перець, чистимо, ріжемо квадратиками.
Ріжемо квадратиками гливи (на 4 частини). ВАЖЛИВО: і перець і цибулю і гриби повинні мати форму, зручну для нанизування на шпажки – ріжемо з цим обліком.
Включаємо духовку, прогріваємо до 200 градусів.
Беремо деко, вистилаємо фольгою, на фольгу викладаємо м’ясо. Після того, як всі шпажки викладені, дієтичний шашлик зверху закривається іншим листом фольги, щоб м’ясо добре пропеклося.
Ставимо в розігріту духовку на 20 хвилин.
Низькокалорійний шашлик готовий і ніяких майонезів і жирних добавок. Талія скаже вам спасибі!