Домашній мармелад – смачне і корисне ласощі, яке не зашкодить вашій фігурі, якщо правильно його приготувати. Пектин, який міститься в яблуках, допомагає знизити рівень холестерину, відновлює вуглеводний і ліпідний обмін, покращує травлення і очищає.
Щоб приготувати мармелад з яблук в домашніх умовах, нам знадобиться:
- 1,5 кілограма яблук
- 1 лимон
- Підсолоджувач
- Вода
Рецепт мармеладу з яблук
Яблука миємо, сушимо, ріжемо на 4 частини і видаляємо серцевину, потім укладаємо в каструлю, заливаємо водою і варимо близько 20 хвилин.
Готувати мармелад потрібно уважно – не можна допустити, щоб пюре пригоріло під час варіння. Після того, як маса загусне і почне пузиритися, можна знімати каструлю з вогню, яблучне пюре остудити.
Беремо форму для випічки змащуємо маслом, вистилаємо пекарської папером, потім рівномірно викладаємо і розподіляємо підготовлену суміш і прибираємо в холодильник.
Зберігаємо при кімнатній температурі або в холодильнику. За бажанням можна обсипати яблучний мармелад цукром або цукровою пудрою, але калорійність продукту в цьому випадку збільшиться.