Домашній кетчуп набагато корисніше тих, що продають у магазинах, адже в ньому не міститься нічого зайвого, ніяких Е-добавок, барвників, згущувачів. Це – єдиний кетчуп, який можна на дієті, спробуйте його приготувати!

- 2 кг стиглих помідорів;
 - 250 р ріпчастої цибулі;
 - 250 г болгарського перцю;
 - 250 г кисло-солодких яблук;
 - 100 г цукру;
 - 1 столова ложка солі;
 - ½ Чайної ложки кориці
 - ½ Чайної ложки чорного перцю;
 - червоний перець за смаком;
 - кілька штучок гвоздики;
 - 2 чайних ложки 9% оцту;
 - улюблені спеції за смаком.
 
Домашній кетчуп, рецепт
Вимийте і обсушіть яблука, овочі. Видаліть серцевину у перців, наріжте. Подрібніть помідори, очищений цибулю. У яблук видаліть серцевину, почистіть і подрібніть їх.
Пропустити все через м’ясорубку, помістіть в каструлю з товстим дном і варіть на повільному вогні 1,5 – 2 години. Перемішайте. Додайте сіль і цукор, всипте корицю, перець, додайте гвоздику. Варіть ще 10 хвилин, навіщо вийміть корицю.
Подрібніть масу блендером до однорідного стану, протріть через сито. Знову перекладіть кетчуп в каструлю, додати 2 чайних ложки 9% оцту, перемішайте. Додайте ваші улюблені спеції за смаком, спробуйте, доведіть до кипіння. Погасіть вогонь, трохи остудіть і готово!
Вживайте кетчуп в охолодженому вигляді, як магазинний. Цей соус ідеально доповнить страви з м’яса, риби, овочів. Його також можна закочувати в банки запас (обов’язково стерилізувати банки попередньо).



































