Негайно викиньте ці продукти з дому і надалі припиніть їх купувати! Раз і назавжди!
Ці небезпечні харчові добавки викликають рак. Що це за добавки, і в яких продуктах зустрічаються, розповімо в цій статті. Збережіть собі і розкажіть близьким!
Таблиця шкідливих харчових добавок з розшифровкою
Обережно: Викликають рак!
| Код харчової добавки, назва | Де зустрічається добавка дозволена або заборонена | 
| Е 103, Алканет, алканин | Добавка заборонена до використання в харчовій промисловості в 2008 році. Раніше зустрічалася в дешевих винах, різних солодощах, косметичних засобах | 
| Е 123, Амарант | Синтетичний барвник, раніше відноситься до харчових. В даний час заборонений в Росії. Може зустрічатися в кондитерських виробах, солодощі, морозиво. Барвник дозволений в Євросоюзі, Австралії та Нової Зеландії | 
| Е 124, Понсо 4R | Харчовий барвник (червоний, яскраво-червоний). Барвник Понсо 4R популярний у виробників кондитерських виробів (тортів, тістечок), напоїв, морозива та інших молочних десертів, м’ясних, рибних і фруктових консервів. Може зустрічатися і в інших продуктах харчування, наприклад у вітамінах | 
| Е 134, Швидкий зелений, Fast Green, Е-134, Швидкий зелений | Заборонений в харчовій промисловості. У харчових виробництвах даного типу барвник застосовувався (або застосовується) для додання зеленого кольору консервованому горошку, огірків, шпинату, та іншим зеленим продуктів | 
| Е 210, 212, Бензойна кислота | Використовується при приготуванні десертів, напоїв, рибної продукції | 
| Е 213, Бензоат кальцію | Заборонений в РФ. Дане консервуючий речовина додають у безалкогольні солодові напої, овочеві і фруктові соки, соуси, пюре, морозиво рибу і жувальну гумку | 
| Е 214, 216, Етілпарабен, пропілпарабен | Використовується при приготуванні рідких бульйонів, м’ясних і рибних продуктів, паштетів, сухих сніданків, кондитерських виробів, молочних десертів | 
| Е 217, Натрієва сіль пропилпарабена | В даний час добавка заборонена практично по всьому світу. Раніше її можна було зустріти в паштетах, чіпсах, шоколаді | 
| Е 230, Біфеніл, дифеніл | Зустрічається у складі морозива, маргарину, кондитерських виробів | 
| Е 231, Ортофенилфенол | Застосовується в якості харчової добавки для обробки цитрусових | 
| Е 249, 250, Нітрит калію, нітрит натрію | Барвник і консервант. Використовується в м’ясній та рибній промисловості | 
| Е 281 – 283, Пропіонат натрію, пропіонат кальцію | Регулятор кислотності, консервант. Добавка використовується при виробництві хлібобулочних та молочних продуктів, кексів, печива та інших борошняних продуктів. Харчова добавка Е283 зустрічається в косметичній промисловості | 
| Е 321, Бутилгидрокситолуол | Антиоксидант. Використовується при виробництві кулінарного жиру, сухариків, хлібців, жувальної гумки, Бадів, бульйонних кубиків, пива, м’ясних і рибних консервів, плавлених сирів | 
| Е 429, Пептони | Небезпечна добавка, заборонена в Росії, але може зустрічатися у вині і винних напоях, привезених з інших країн (використовується як емульгатор) | 
| Е 951, Аспартам | Хімічний цукрозамінник (дуже поширений і популярний). В якості підсолоджувача в різних напоях, жувальних гумках, льодяниках | 
| Е 954, Сахарин | Підсолоджувач, використовується при виготовленні кондитерських виробів, солодких напоїв газированых | 
| Е 967, Ксиліт | Застосовується замість цукру в більшості дієтичних напоїв та кондитерських виробів | 

Багато з цих добавок до цих пір можна зустріти в складі напівфабрикатів і готових страв, ковбасних, кондитерських і хлібобулочних виробів, рибопродуктів, десертів, сухих сніданків.

Все про харчові добавки нешкідливих і небезпечних читайте в цій статті.





































