Зміст
Хочете – вірте, хочете – ні, але вони існують – продукти з негативною калорійністю. Що це означає і які продукти є, щоб худнути, читайте в цій статті. Список продуктів з негативною калорійністю дійсно є, і ми його сьогодні опублікуємо. Збережіть собі шпаргалку, щоб завжди залишатися у формі.
 Що таке продукти з негативною калорійністю?
Негативна калорійність продуктів – найбільш обговорювана тема на жіночих форумах. Продукти, що мають негативну калорійність, що це означає?
- Це такі продукти, на пережовування, перетравлювання і засвоєння яких витрачається більше калорій, ніж вони містять.
 
Одним з таких продуктів є зелений салат. Щоб переварити 100 грамів зеленого листя, організм витратить близько 200 кілокалорій. При цьому сам продукт містить близько 40 ккал. Негативних калорій в цьому випадку утворюється 160. Також селера – продукт з негативною калорійністю.
Продукти з негативною калорійністю для схуднення з нашого списку, який піде нижче, при правильному приготуванні дивно ефективні: на всі дії, пов’язані з пережовуванням, переварюванням і подальшим засвоєнням, організм буде витрачати набагато більше калорій, ніж спочатку містила в собі їжа. Ось що значить негативна калорійність продуктів.
Продукти з негативною калорійністю для схуднення: список
Щоб худнути, включіть в ваш раціон білкові продукти.
- Нежирні сорти м’яса (індичка і курка без шкіри, краще грудка; пісна яловичина)
 - Риба
 - Мова
 - Креветки
 - Гриби (високобілковий продукт з високим вмістом харчових волокон)
 
Вживання пісного м’яса досить енергозатратно, тому його обов’язково потрібно включати в свій щоденний раціон. Також варто врахувати, що організм буде наполегливіше працювати при перетравленні м’яса і зеленого салату, з’їдених разом, за один прийом їжі. Дієта з високим вмістом таких продуктів дозволяє залишатися в тонусі і не поправлятися.
- Рукола
 - Білокачанна капуста
 - Морква
 - Спаржа
 - Цвітна капуста
 - Гострий перець чилі
 - Болгарський перець
 - Буряк
 - Зелена квасоля
 - Редис
 - Баклажани
 - Дайкон
 - Броколі
 - Кабачки
 - Ріпа
 - Цибуля
 - Селера
 - Цукіні
 - Крес-салат
 - Огірок
 - Часник
 - Щавель
 
Для тих, що худнуть особливо корисні овочі зеленого кольору – на їх пережовування і перетравлення витрачається найбільше ресурсів.
- Грейпфрут
 - Ананас
 - Лимон
 - Кавун
 - Мандарин
 - Чорниця
 - Полуниця
 - Персик
 - Малина
 - Папайя
 - Журавлина
 - Апельсин
 - Яблуко
 - Манго
 
Також відзначимо спеції, корисні котрі худнуть. Найпоширеніші: насіння льону та кропу, коріандр, куркума, імбир сушений мелений, кориця, кмин, перець. Але не перестарайтеся – велика кількість спецій посилює апетит.
І, звичайно, сюди відноситься вода – чиста питна, негазована, а ще зелений чай. Ці напої виводять токсини, розгладжують, омолоджують і зволожують шкірні покриви.
- Продукти з негативною калорійністю списку і таблиці мають бути у вас під рукою, якщо ви відправляєтеся за покупками в супермаркет. Ця шпаргалка дозволить вам не забути покласти найважливіше в продуктовий візок
 
 Негативна калорійність продуктів: таблиця найбільш рейтингових продуктів
На засвоєння цих продуктів витрачається найбільше калорій:
| Продукти, які спалюють найбільше калорій – 1 місце | Зелені овочі: брокколі, спаржа, огірки, квасоля зелена, кабачок | 
| Продукти, які спалюють найбільше калорій – 2 місце | Трави: рукола, салат, шпинат, селера, базилік, кріп | 
| Продукти, які спалюють найбільше калорій – 3 місце | Ягоди: кавун, чорниця, малина, смородина | 
| Продукти, які спалюють найбільше калорій – 4 місце | Спеції: кориця, куркума, імбир | 
| Продукти, які спалюють найбільше калорій – 5 місце | Білкові продукти: грудка курки та індички, гриби, креветки | 
 Загальні рекомендації
Дієта з продуктами з негативною калорійністю дозволяє швидко скинути зайву вагу при дотриманні інших правил (активність і мінімальне дотримання норм ПП). Спалити застарілі жирові запаси продукти, що володіють негативною калорійністю, не допоможуть, якщо цілодобово лежати на дивані і заїдати селерою торт. Також дієтологи рекомендують робити невеликі перерви в дієті через кожні два місяці.
- Якщо ви хочете схуднути, вживаючи продукти з негативною калорійністю, навчитеся правильно їх готувати. Ваша мета – збереження максимальної кількості вітамінів і мінералів, клітковини. Термічна обробка повинна бути мінімальною! Ідеальний варіант – повільне гасіння, обробка парою або варіння.
 
Добре поєднувати свіжі овочі з тушкованими. Салати з свіжих овочів краще заправляти лимонним соком, бальзамічним оцтом, оливковою або рослинним маслом. І не забуваємо про м’ясо. Харчуватися однією «травою» – не найкраще рішення, якщо ви хочете відмінно виглядати і не страждати від втрати сил. Не ігноруйте ні білки, ні злаки – тільки збалансоване і ретельно продумане харчування дозволить зберегти красу і молодість.
