
Нестача вітаміну Е особливо помітний у жінок: нігті стають ламкими, шкіра – чутливою і сухою, перші ознаки старіння стають все помітнішими. Можливі складності і зі скиданням ваги.
Вітамін Е в продуктах
Де міститься вітамін Е? Зараз дізнаємося!
| Продукт | Вміст вітаміну Е в 100 г продукту, мг | 
| Масло сливове | 131 | 
| Соняшникова олія | 44 | 
| Конопляна олія | 57 | 
| Мигдаль | 25 | 
| Фундук | 20 | 
| Маргарин вершковий | 20 | 
| Олія арахісова | 17 | 
| Олія оливкова | 12 | 
| Печінка тріски | 8,8 | 
| Шоколадна паста | 7 | 
Пам’ятайте, продукти з вітаміном Е дуже калорійні. Олія, горіхи можна їсти зовсім трохи, а від шоколадної пасти – краще і зовсім утриматися, отримавши свою порцію вітаміну з іншої їжі.

Кому, як і скільки приймати вітамін Е?
- Добова норма вітаміну Е – 15 мг.
 - Вітамін Е є жиророзчинним, тому його рекомендується приймати з їжею, що містить жир. Час – в першій половині дня.
 
У рідкісних випадках дозування вітаміну Е – 30 мг. і вище (дозування збільшується при станах, що супроводжуються низьким засвоєнням вітаміну або підвищеними потребами в ньому). Вітамін володіє низькою токсичністю, тому навіть перевищення добової дози не несе шкоди для здоров’я.
Кому корисний вітамін Е:
- діти у віці до 12 років;
 - люди з різними порушеннями травлення;
 - люди з дієтичним раціоном, худнуть;
 - спортсмени, люди, що ведуть активний спосіб життя.
 
Перед прийомом рекомендується проконсультуватися з фахівцем.




































