На відміну від швидких вуглеводів, продукти з середнім глікемічним індексом не провокують такого різкого стрибка рівня інсуліну, тому можуть вживатися в їжу частіше і у великих кількостях.
| сік апельсиновий (пакетований) | 65 | 
| варення та джеми | 65 | 
| чорний дріжджовий хліб | 65 | 
| мармелад | 65 | 
| ізюм | 65 | 
| житній хліб | 65 | 
| цільнозерновий хліб | 65 | 
| консервовані овочі | 65 | 
| піца на тонкому тесті з томатами та сиром | 60 | 
| банан | 60 | 
| рис довгозернистий | 60 | 
| майонез | 60 | 
| гречка | 60 | 
| виноград і виноградний сік | 55 | 
| кетчуп | 55 | 
Продукти з низьким глікемічним індексом
Продукти з високим глікемічним індексом
