Рецепт французьких круасанів
Успіх в приготуванні повітряної випічки багато в чому залежить від замісу тіста і від майстерності господині. На весь процес може піти до двох днів. У перший день готують тісто, а на другий — випікають здобу.
Готують випічку з листкового дріжджового тіста, яке краще замісити самостійно. З такої кількості інгредієнтів вийде 18 круасанів.
інгредієнти:
Сіль — 10 г
Цукор — 60 г
Яйця — 1 шт.
Дріжджі пресовані — 20 г
Вершкове масло-360 г
Молоко — 200 мл
Борошно — 600 г
приготування:
- 
Борошно просійте в миску, зробіть по центру поглиблення.
 - 
Сіль з цукром висипте в борошно, але не в центр.
 - 
Дріжджі розкришіть і залийте теплим молоком.
 - 
Вилийте рідину в поглиблення в борошні і починайте перемішувати.
 - 
В процесі замісу додайте яйце і 60 г м’якого вершкового масла. Замішуйте 10-15 хвилин.
 - 
Потім накрийте його харчовою плівкою і поставте в тепле місце на 40 хвилин.
 - 
Коли маса збільшиться в два рази, сформуйте з неї прямокутник. Знову накрийте плівкою і поставте в холодильник на 1 годину.
 - 
Загорніть 300 г охолодженого масла в харчову плівку і розкачайте його качалкою в прямокутник товщиною 2 см.поставте його в холодильник.
 - 
Переходьте до шарування. Розкачайте тісто в прямокутник товщиною 2 см і в два рази довше пласта масла. Покладіть масло в центр тіста і загорніть його нижнім кінцем. Качалкою розкачайте полотно до 15 см в ширину і 45 см в довжину, воно повинно бути цільним.
 - 
Наріжте тісто на рівнобедрені трикутники, у яких підстава в два рази довше сторін. По центру підстави зробіть надріз на 2 см вгору. Поверніть трикутник у напрямку гострого кінця, зігніть круасан у вигляді півмісяця.
 - 
Залиште виріб на 40 хвилин.
 - 
Змастіть поверхню яйцем і випікайте в духовці при 180с 15 хвилин.
 
Така ароматна хрустка випічка підійде до ранкової кави. На фото варіант подачі французьких круасанів з фруктовим джемом. Також вироби можна полити розтопленим шоколадом.
Секрети приготування французьких круасанів
Альфия табермакова
