Зміст
Як зберігати продукти: у фользі, папері, вакуумних контейнерах, харчовій плівці або у фасувальних пакетах? Спробуємо розібратися, як правильно, а як не дуже.
Поліетиленові пакети
Оптимально підходять для зберігання овочів, зелені, але тримати в них копченості, сир, масло та інші жирні продукти не рекомендується. Вони швидко задихнуться – покриються характерним липковатым нальотом.
Фольга
Фольга зберігає продукти свіжими довше, ніж поліетиленовий пакет. Вона не дає просочуватися стороннім запахам, не вбирає жир і не пропускає вологу. Вона ідеально підходить для зберігання готових страв і жирних продуктів – ковбас, масла, буженини, сала. Їх, до речі, потрібно їсти якомога менше. Зберігати продукти у фользі рекомендується кімнатної температури, не гарячими, наприклад, бутерброди. Якщо страву з вогню, загорнути його у фольгу не поспішайте, дайте охолонути.
Пергаментний папір
Вона не пропускає вологу і тому відмінно підходить для зберігання сирів, ковбас, масла, копченостей. Але краще використовувати її будинку, а не для походів і пікніків. В дорозі папір може промокнути і забруднити те, що буде поруч.
Харчова плівка
Ідеальна для того, щоб закрити зріз продукту. Наприклад, буженини, сиру, гарбуза. Правда, є думка, що плівка виділяє шкідливі речовини. Якщо ви схильні в це повірити, то верхній шар продукту, соприкасавшийся з плівкою, краще зрізати і викинути. Також можна закрити плівкою посуд з готовою їжею.
Вакуумні контейнери
Їх особливість в тому, що з них відкачується повітря. При цьому термін придатності продукту збільшується, завдяки сповільненого росту мікроорганізмів усередині. Контейнери відмінно підходять для зберігання готових страв, нарізок овочів, фруктів, свіжого м’яса і риби. Запахи блокуються повністю.
Зрозуміло, за умови, що контейнер якісний, і ви правильно його використовуєте. Продукти слід зберігати так, щоб вони не вбирає сторонні запахи і не псувалися. Якщо їжа неприємно пахне чи стала липкою, їсти її не можна.