Як вибрати шампура

12-5-2021

Хто не любить смачного і ароматного м’яса на багатті? деякі любителі кухні вважають, що шампури не грають ролі в процесі приготування делікатесу і жодним чином не позначаться на смакових характеристиках продукту. Також хочемо вам порекомендувати ТЕКСТ. Однак це не так. Смачне м’ясо приготувати на звичайних «гілочках» навряд чи вийде. Шампур низької якості ускладнить процес створення страв, і навіть зіпсувати продукт. Набір для мангала подарунковий можна придбати в інтернет-магазині shampurchiki-shop.ru (іп бузикін г. А.; адреса: 141100 московська область, г. Щелково, вул. Пушкіна д. 21, кв. 31; іпн: 505004285409; огрн: 311505025000077).

Шампури можуть бути виготовлені з металу, бамбука або дерева. Дерев’яні вироби навряд чи прослужать більше декількох разів. Вони нагадують шпажки, загострені з одного кінця. Виготовити шампури з дерева можна і самостійно. Представлений матеріал схильний до загоряння. Крім того, при прокручуванні над жаром, шматочки м’яса можу зісковзувати.

Вироби з бамбука також популярні. Вони виглядають вкрай естетично під час подачі страв. При цьому бамбукові вироби більшою мірою підходять для невеликих за розміром шашликів і вельми скромних шматочків. У цьому випадку також присутній ризик загоряння.

Металеві шампури найбільш поширені і більш практичні. До числа ключових переваг таких можна віднести тривалий термін експлуатації і міцність. Вони досить гострі. Насадити на металевий шампур шматок м’яса можна без додаткових зусиль. При цьому вироби з металу дуже швидко нагріваються. Про такі можна обпалити руки, якщо не використовувати засоби захисту.

Звертати увагу також варто на перетин шампурів. Це стосується виробів з металу. Якщо воно кругле, то в цьому випадку можуть виникнути труднощі з перевертанням м’яса. В цьому випадку шматки не завжди прожарюються рівномірно, оскільки шампур часто повертається в звичне положення і важливо ретельно контролювати процес.

Плоскі шампури користуються попитом. Їх зручно мити. При цьому варто прийняти до обліку той факт, що такий шампур зможе зайняти на мангалі виключно два положення. Вироби бувають і кутовими. Йдеться про спеціальні металевих смужках, які поздовжньо загнуті під деяким кутом. Вони оптимально підійдуть для приготування м’яких продуктів. Вироби з нержавіючої сталі не деформуються. Ковані шампури довговічні і красиві, але коштувати вони можуть трохи дорожче.