Як вибрати шампура

12-5-2021

Хто не любить смачного і ароматного м’яса на багатті? Деякі любителі кухні вважають, що шампури не грають ролі в процесі приготування делікатесу і жодним чином не позначаться на смакових характеристиках продукту. Однак це не так. Смачне м’ясо приготувати на звичайних «гілочках» навряд чи вийде. Також хочемо порекомендувати купить шампура подарочные на сайті , тут тільки найкращі варіанти .

Шампури можуть бути виготовлені з металу, бамбука або дерева. Дерев’яні вироби навряд чи прослужать більше декількох разів. Вони нагадують шпажки, загострені з одного кінця. Виготовити шампури з дерева можна і самостійно. Представлений матеріал схильний до загоряння. Крім того, при прокручуванні над жаром, шматочки м’яса можу зісковзувати.

Вироби з бамбука також популярні. Вони виглядають вкрай естетично під час подачі страв. При цьому бамбукові вироби більшою мірою підходять для невеликих за розміром шашликів і вельми скромних шматочків. У цьому випадку також присутній ризик загоряння. Хочемо порекомендувати купить качергу на сайті .

Металеві шампури найбільш поширені і більш практичні. До числа ключових переваг таких можна віднести тривалий термін експлуатації і міцність. Вони досить гострі. Насадити на металевий шампур шматок м’яса можна без додаткових зусиль. При цьому вироби з металу дуже швидко нагріваються. Про такі можна обпалити руки, якщо не використовувати засоби захисту.

Звертати увагу також варто на перетин шампурів. Це стосується виробів з металу. Якщо воно кругле, то в цьому випадку можуть виникнути труднощі з перевертанням м’яса. В цьому випадку шматки не завжди прожарюються рівномірно, оскільки шампур часто повертається в звичне положення і важливо ретельно контролювати процес. Також рекомендуємо ляганы на сайті .

Плоскі шампури користуються попитом. Їх зручно мити. При цьому варто прийняти до обліку той факт, що такий шампур зможе зайняти на мангалі виключно два положення. Вироби бувають і кутовими. Йдеться про спеціальні металевих смужках, які поздовжньо загнуті під деяким кутом. Вони оптимально підійдуть для приготування м’яких продуктів. Вироби з нержавіючої сталі не деформуються. Ковані шампури довговічні і красиві, але коштувати вони можуть трохи дорожче.