Турецький суп з йогуртом і мятою – спробуй в спеку!

226

Любите окрошку, борщ, гаспачо? Тоді цей рецепт для вас – турецький суп з йогуртом. Освіжить у спекотний день і не додасть зайвих калорій. Варто спробувати.

Для приготування нам знадобиться:

  • 1,5 склянки натурального йогурту;
  • 3 столових ложки води або стакан кефіру;
  • 1 зубчик часнику;
  • 2 свіжих огірка;
  • 3 гілочки кропу;
  • чайна ложка сухої м’яти;
  • чайна ложка оливкової олії;
  • сіль за смаком.

Процес приготування простий: перемішайте все в певній послідовності.

Вилийте в миску натуральний йогурт, додати воду або кефір (на вибір), пропустіть через прес часточку часнику, додайте в миску. Туди ж покладіть м’яту і сіль за смаком. Натріть на тертці два свіжих огірка, додайте до основної маси. Потім подрібнену зелень і ложку олії.

Поставте овочевий суп настоюватися в холодильник. Перед подачею розлийте по тарілочках, прикрасьте свіжою зеленню (листочками або дрібно порізаної) або м’ятою, скибочками огірка. Неймовірно просто і дуже смачно!