Круасани в домашніх умовах-рецепт з усіма секретами приготування

140

Рецепт французьких круасанів

Успіх в приготуванні повітряної випічки багато в чому залежить від замісу тіста і від майстерності господині. На весь процес може піти до двох днів. У перший день готують тісто, а на другий — випікають здобу.

Готують випічку з листкового дріжджового тіста, яке краще замісити самостійно. З такої кількості інгредієнтів вийде 18 круасанів.

інгредієнти:

Сіль — 10 г

Цукор — 60 г

Яйця — 1 шт.

Дріжджі пресовані — 20 г

Вершкове масло-360 г

Молоко — 200 мл

Борошно — 600 г

приготування:

  1. Борошно просійте в миску, зробіть по центру поглиблення.

  2. Сіль з цукром висипте в борошно, але не в центр.

  3. Дріжджі розкришіть і залийте теплим молоком.

  4. Вилийте рідину в поглиблення в борошні і починайте перемішувати.

  5. В процесі замісу додайте яйце і 60 г м’якого вершкового масла. Замішуйте 10-15 хвилин.

  6. Потім накрийте його харчовою плівкою і поставте в тепле місце на 40 хвилин.

  7. Коли маса збільшиться в два рази, сформуйте з неї прямокутник. Знову накрийте плівкою і поставте в холодильник на 1 годину.

  8. Загорніть 300 г охолодженого масла в харчову плівку і розкачайте його качалкою в прямокутник товщиною 2 см.поставте його в холодильник.

  9. Переходьте до шарування. Розкачайте тісто в прямокутник товщиною 2 см і в два рази довше пласта масла. Покладіть масло в центр тіста і загорніть його нижнім кінцем. Качалкою розкачайте полотно до 15 см в ширину і 45 см в довжину, воно повинно бути цільним.

  10. Наріжте тісто на рівнобедрені трикутники, у яких підстава в два рази довше сторін. По центру підстави зробіть надріз на 2 см вгору. Поверніть трикутник у напрямку гострого кінця, зігніть круасан у вигляді півмісяця.

  11. Залиште виріб на 40 хвилин.

  12. Змастіть поверхню яйцем і випікайте в духовці при 180с 15 хвилин.

Така ароматна хрустка випічка підійде до ранкової кави. На фото варіант подачі французьких круасанів з фруктовим джемом. Також вироби можна полити розтопленим шоколадом.

Секрети приготування французьких круасанів

Альфия табермакова