Готуємо гуляш з індички з підливою: пальчики оближеш!

78

М’ясо індички-дієтичний продукт, з якого виходять смачні і при цьому корисні страви. Філе індички не поступається жодному іншому виду м’яса за кількістю амінокислот і корисних мікроелементів. Воно не викликає алергії, майже не містить холестерину і жирів. Індичка швидко готується, і, щоб зробити гуляш з неї на плиті або в мультиварці, не буде потрібно багато часу і сил.

Гуляш з індички в сметанному соусі: покроковий рецепт

Спосіб приготування

  1. Нарізати часник і обсмажити на сковороді.

  2. Індичку нарізати великими шматками і викласти до вже золотистого часнику.

  3. Обсмажити м’ясо до появи скоринки, додати до нього кубики цибулі, терту моркву і подрібнений солодкий перець.

  4. У суміш висипати спеції і налити аджику, все перемішати.

  5. Залити блюдо склянкою окропу або бульйону, тушкувати на повільному вогні чверть години.

  6. Готовність м’яса визначається по його щільності-шматочки повинні стати м’якими.

  7. За 5 хвилин до закінчення гасіння до філе додається сметана.

Готову страву поєднується з будь-якими гарнірами, які просочуються соусом гуляшу і стають набагато смачніше. При подачі м’ясо прикрашається зеленню або кунжутом.

Як приготувати гуляш з індички в мультиварці

Мультиварка допомагає скоротити час приготування страви і зберегти більше корисних речовин в продуктах. До того ж рецепт включає в себе мінімум рослинного масла, завдяки чому калорійність такого гуляшу з індички не перевищує 120 ккал на 100 г, його можна включати в раціон тим, хто на дієті.

Віра монахова