М’ясо індички-дієтичний продукт, з якого виходять смачні і при цьому корисні страви. Філе індички не поступається жодному іншому виду м’яса за кількістю амінокислот і корисних мікроелементів. Воно не викликає алергії, майже не містить холестерину і жирів. Індичка швидко готується, і, щоб зробити гуляш з неї на плиті або в мультиварці, не буде потрібно багато часу і сил.
Гуляш з індички в сметанному соусі: покроковий рецепт
Спосіб приготування
-
Нарізати часник і обсмажити на сковороді.
-
Індичку нарізати великими шматками і викласти до вже золотистого часнику.
-
Обсмажити м’ясо до появи скоринки, додати до нього кубики цибулі, терту моркву і подрібнений солодкий перець.
-
У суміш висипати спеції і налити аджику, все перемішати.
-
Залити блюдо склянкою окропу або бульйону, тушкувати на повільному вогні чверть години.
-
Готовність м’яса визначається по його щільності-шматочки повинні стати м’якими.
-
За 5 хвилин до закінчення гасіння до філе додається сметана.
Готову страву поєднується з будь-якими гарнірами, які просочуються соусом гуляшу і стають набагато смачніше. При подачі м’ясо прикрашається зеленню або кунжутом.
Як приготувати гуляш з індички в мультиварці
Мультиварка допомагає скоротити час приготування страви і зберегти більше корисних речовин в продуктах. До того ж рецепт включає в себе мінімум рослинного масла, завдяки чому калорійність такого гуляшу з індички не перевищує 120 ккал на 100 г, його можна включати в раціон тим, хто на дієті.
Віра монахова