Домашній мармелад – смачне і корисне ласощі, яке не зашкодить вашій фігурі, якщо правильно його приготувати. Пектин, який міститься в яблуках, допомагає знизити рівень холестерину, відновлює вуглеводний і ліпідний обмін, покращує травлення і очищає.
Щоб приготувати мармелад з яблук в домашніх умовах, нам знадобиться:
- 1,5 кілограма яблук
- 1 лимон
- Підсолоджувач
- Вода
Рецепт мармеладу з яблук
Яблука миємо, сушимо, ріжемо на 4 частини і видаляємо серцевину, потім укладаємо в каструлю, заливаємо водою і варимо близько 20 хвилин.
Зварені яблука з шкіркою подрібнюємо – можна пропустити їх через сито або використовувати блендер. Отримане пюре викладаємо назад в каструлю, додаємо підсолоджувач, лимонний сік, добре перемішуємо. Варимо протягом години, постійно помішуючи, на маленькому вогні.
Готувати мармелад потрібно уважно – не можна допустити, щоб пюре пригоріло під час варіння. Після того, як маса загусне і почне пузиритися, можна знімати каструлю з вогню, яблучне пюре остудити.
Беремо форму для випічки змащуємо маслом, вистилаємо пекарської папером, потім рівномірно викладаємо і розподіляємо підготовлену суміш і прибираємо в холодильник.
Через 4 години виймаємо форму і перевертаємо на лист пергаменту, а верхній лист (який був на дні форми) знімаємо. У такому вигляді залишаємо ще на 8 – 9 годин. Після того, як яблучне желе підсохне і затвердіє, його можна різати.
Зберігаємо при кімнатній температурі або в холодильнику. За бажанням можна обсипати яблучний мармелад цукром або цукровою пудрою, але калорійність продукту в цьому випадку збільшиться.
Мармелад з яблук – простий і смачний десерт, приготувати який нескладно і недорого. Спробуйте прямо сьогодні!