Водяний тигр шкребеться лапою — 1 лютого настав новий рік за китайським календарем. Чому б не відзначити цю дату і не влаштувати домашню вечірку в китайському стилі?
У китайській кухні безліч дивовижних рецептів-справжній рай для гурманів! сьогодні готуємо страву, з яким впорається будь — яка з вас-салат з фунчозою.
У ньому ідеально поєднуються солодкі і гострі смакові відтінки — це саме те, за що ми так любимо страви азіатської кухні.
Готується воно неймовірно легко, головне — заздалегідь запастися інгредієнтами.
А ще під час приготування цього салату можна загадати бажання — воно обов’язково збудеться!
Рецептом з нами поділилася кулінарний блогер рі .
У своєму відео вона показує, як зробити цей кулінарний шедевр всього за кілька хвилин.
Інгредієнти:
-
Морква — ½ шт.
-
Огірок-2 шт.
-
Часник — 2 зубчики
-
Яйця-2 шт.
-
Сіль — 1 ч. Л.
-
Цукор — 1 ч. Л.
-
Готова фунчоза-2 шт.
-
Смажені гриби-50 г
-
Рисовий оцет — 1 ст. Л.
-
Кунжутне масло-2 ст. Л.
-
Гострий соус — 1 ст. Л.
-
Кінза — для прикраси.
Процес приготування:
-
Наріжте моркву кільцями, а потім тонкою соломкою.
-
Огірки наріжте тонкими смужками.
-
Роздушіть часник бічною стороною ножа і дрібно накришіть.
-
Розбийте яйця і додайте до них за смаком сіль. На сковороді зробіть два тонких омлету, щоб вони були схожі на млинці. Покладіть один яєчний млинець на інший і скачайте їх в трубочку. Наріжте трубочку кільцями, а потім розпустіть їх. Повинні вийти тонкі смужки з яйця.
-
Змішайте нарізані моркву, огірки, часник і яєчні смужки в одній мисці. Додайте до них готову фунчозу, смажені гриби, сіль і цукор.
-
Заправте салат рисовим оцтом, кунжутним маслом і вашим улюбленим гострим соусом.
-
Фінальний штрих-кінза. Її листочки не тільки додадуть нові смакові відтінки, але і прикрасять блюдо.
Цей рецепт варто додати в свою колекцію. Впевнені, салат з фунчозою стане одним з тих страв, яке вам захочеться готувати знову і знову.
Ілзе амінова