Меню для китайського нового року: простий рецепт салату з фунчозою

32

Водяний тигр шкребеться лапою — 1 лютого настав новий рік за китайським календарем. Чому б не відзначити цю дату і не влаштувати домашню вечірку в китайському стилі?

У китайській кухні безліч дивовижних рецептів-справжній рай для гурманів! сьогодні готуємо страву, з яким впорається будь — яка з вас-салат з фунчозою.

У ньому ідеально поєднуються солодкі і гострі смакові відтінки — це саме те, за що ми так любимо страви азіатської кухні.

Готується воно неймовірно легко, головне — заздалегідь запастися інгредієнтами.

А ще під час приготування цього салату можна загадати бажання — воно обов’язково збудеться!

Рецептом з нами поділилася кулінарний блогер рі .

У своєму відео вона показує, як зробити цей кулінарний шедевр всього за кілька хвилин.

Інгредієнти:

  • Морква — ½ шт.

  • Огірок-2 шт.

  • Часник — 2 зубчики

  • Яйця-2 шт.

  • Сіль — 1 ч. Л.

  • Цукор — 1 ч. Л.

  • Готова фунчоза-2 шт.

  • Смажені гриби-50 г

  • Рисовий оцет — 1 ст. Л.

  • Кунжутне масло-2 ст. Л.

  • Гострий соус — 1 ст. Л.

  • Кінза — для прикраси.

Процес приготування:

  1. Наріжте моркву кільцями, а потім тонкою соломкою.

  2. Огірки наріжте тонкими смужками.

  3. Роздушіть часник бічною стороною ножа і дрібно накришіть.

  4. Розбийте яйця і додайте до них за смаком сіль. На сковороді зробіть два тонких омлету, щоб вони були схожі на млинці. Покладіть один яєчний млинець на інший і скачайте їх в трубочку. Наріжте трубочку кільцями, а потім розпустіть їх. Повинні вийти тонкі смужки з яйця.

  5. Змішайте нарізані моркву, огірки, часник і яєчні смужки в одній мисці. Додайте до них готову фунчозу, смажені гриби, сіль і цукор.

  6. Заправте салат рисовим оцтом, кунжутним маслом і вашим улюбленим гострим соусом.

  7. Фінальний штрих-кінза. Її листочки не тільки додадуть нові смакові відтінки, але і прикрасять блюдо.

Цей рецепт варто додати в свою колекцію. Впевнені, салат з фунчозою стане одним з тих страв, яке вам захочеться готувати знову і знову.

Ілзе амінова