Ніколи не викидайте скоринки від апельсинів: готуємо цукати для випічки.

32

Не купуйте апельсинові цукати для випічки, не витрачайте зайві гроші на те, що можна приготувати вдома легко і без особливих зусиль. Тема цукатів особливо актуально в період новорічних свят, так як багато готують випічку будинку.

продукти

  • шкірка 5 апельсинів
  • цукор 380 грам
  • вода 250 мл
  • гвоздика, імбир за смаком

Як приготувати цукати з апельсинів

Для того щоб приготувати цукати, акуратно знімаємо скоринку від апельсинів.

Потім нарізаємо їх смужками.

Для того, що б цукати вийшли дійсно смачними потрібно позбавити шкірку від характерної гіркуватості.

Для цього кладемо смужки шкірки в каструлю, заливаємо гарячою водою і доводимо до кипіння.

Після того як кірки прокипіли близько хвилини гарячу воду потрібно злити і промити їх у холодній воді.

Таку маніпуляцію можна виконати 2-3 рази.

Потім в цю ж каструлю, де варилися скоринки відправляємо цукор, воду і будь-які спеції за своїм бажанням.

Додаємо трохи імбиру і дві квіточки гвоздики.

Чекаємо коли сироп закипить і відправляємо в каструлю смужки шкірки.

Скоринки потрібно проварити в сиропі близько 1,5 -2 годин на повільному вогні.

А в будинку в цей час буде стояти аромат свята.

Потім готові, майже прозорі апельсинові цукати я викладаємо на деко і відправляємо в духовку сушитися при 80 градусах близько 2 годин.

Час сушіння залежить від того, наскільки сухими цукати ми ходимо отримати в результаті.

А сироп який залишиться поле варіння цукатів ні в якому разі викидати не можна, його можна додавати в чай або використовувати в інших кондитерських цілях.

Після того як вони висохнуть ріжемо їх кубиками і відправляємо в банку з щільно закривається кришкою.

Зберігати в холодильнику.

Можна додавати такі цукати в кекси і рулети.

Смачного!