Не купуйте апельсинові цукати для випічки, не витрачайте зайві гроші на те, що можна приготувати вдома легко і без особливих зусиль. Тема цукатів особливо актуально в період новорічних свят, так як багато готують випічку будинку.
продукти
- шкірка 5 апельсинів
- цукор 380 грам
- вода 250 мл
- гвоздика, імбир за смаком
Як приготувати цукати з апельсинів
Для того щоб приготувати цукати, акуратно знімаємо скоринку від апельсинів.
Потім нарізаємо їх смужками.
Для того, що б цукати вийшли дійсно смачними потрібно позбавити шкірку від характерної гіркуватості.
Для цього кладемо смужки шкірки в каструлю, заливаємо гарячою водою і доводимо до кипіння.
Після того як кірки прокипіли близько хвилини гарячу воду потрібно злити і промити їх у холодній воді.
Таку маніпуляцію можна виконати 2-3 рази.
Потім в цю ж каструлю, де варилися скоринки відправляємо цукор, воду і будь-які спеції за своїм бажанням.
Додаємо трохи імбиру і дві квіточки гвоздики.
Чекаємо коли сироп закипить і відправляємо в каструлю смужки шкірки.
Скоринки потрібно проварити в сиропі близько 1,5 -2 годин на повільному вогні.
А в будинку в цей час буде стояти аромат свята.
Потім готові, майже прозорі апельсинові цукати я викладаємо на деко і відправляємо в духовку сушитися при 80 градусах близько 2 годин.
Час сушіння залежить від того, наскільки сухими цукати ми ходимо отримати в результаті.
А сироп який залишиться поле варіння цукатів ні в якому разі викидати не можна, його можна додавати в чай або використовувати в інших кондитерських цілях.
Після того як вони висохнуть ріжемо їх кубиками і відправляємо в банку з щільно закривається кришкою.
Зберігати в холодильнику.
Можна додавати такі цукати в кекси і рулети.
Смачного!