Зміст
Як відомо, майонез має дуже високої калорійності. Його вживання небажане, а тим, хто хоче схуднути і зовсім майонез суворо заборонено. До того ж, виробники не завжди використовує нешкідливі складові при виготовленні майонезу. Дуже часто покупної майонез містить транс-жири. Особливо багато транс-жирів міститься в так званих «легких» майонезах.
Але чому ж тоді заправляти салати? Що додавати в супи? Кращий варіант – приготувати соус самостійно! Ось три рецепти для приготування легких і нешкідливих соусів, які служать ідеальною заміною майонезу.
Соус із знежиреного йогурту
Інгредієнти:
– жовтки від двох варених яєць
– чайна ложка гірчиці
– три столових ложки грецького йогурту
– половина чайної ложки цукру
– половина чайної ложки соку лимона
– перець і сіль за смаком
Приготування:
– яєчні жовтки розім’яти виделкою
– перемішати інгредієнти блендером або вручну до утворення однорідної маси
Соус на основі соєвого молока
Інгредієнти:
– склянку оливкової олії
– половина склянки соєвого молока
– столова ложка лимонного соку
– столова ложка гірчиці
– половина чайної ложки солі
Приготування:
– в чашу перекласти всі інгредієнти, крім оливкової олії
– збивати інгредієнти, при цьому підливаючи в чашу тонкою цівкою оливкова олія.
Соус з насінням соняшника
Інгредієнти:
– склянку насіння соняшнику
– половина зубчики часнику
– столова ложка лимонного соку
– столова ложка гірчиці
– чайна ложка винного оцту
– сіль і перець за смаком
Приготування:
– насіння соняшника замочити в холодній воді. Витримати не менше години.
– злити воду з насіння, додати всі інгредієнти змішати до отримання однорідної маси.