5 шкідливих харчових звичок родом з СРСР

107

Радянський Союз наказав довго жити, а шкідливі харчові звички залишилися. Чому, ніхто не знає. Начебто і дефіциту немає, і Гости забуті, в супермаркетах – різноманітність, але звичай готувати тазик салату з ковбасою і горошком на Новий рік зберігся. Що ще дійшло до наших днів?

1. Хліб усьому голова, говорили вони. Звичка їсти все з хлібом, навіть картоплю, макарони, пельмені родом з СРСР. Мабуть, у зв’язку з постійною нестачею продуктів в будинку радянські люди прагнули швидше насититися таким чином. В СРСР з хлібом їли (і їдять зараз у теперішньої Росії) навіть кавун. Скажемо більше, ставлення до хліба було і залишається особливим, побожним. Можна викинути що завгодно: недоїдений суп, залишки каші, половинку сосиски, але хліб – ніколи! Насправді, від звички їсти з хлібом варто позбутися, т. к. абсолютно нічого, крім складочок на боках цей продукт не дає.

Читайте також: Худнемо в області живота – результат на 2-ий день!

2. Ті самі салати з майонезом на Новий рік. Вітрини магазинів ломляться від продуктів, а ми продовжуємо готувати оселедець під шубою і бутерброди зі шпротами, мімозу і олів’є, варити холодець зі свинячих ніжок і дивитися «Карнавальну ніч». Ні, проти фільму ми нічого не маємо, але замінити олів’є на щось менш калорійне було б можна. Чому ні?!

Читайте також: Як знизити калорійність улюбленого салату олів’є?

3. На сніданок обов’язково каша. Якщо вівсяна на воді з медом, то все правильно. Тільки наші господині найчастіше готують інші, наприклад, рисову і манну на молоці, з величезною кількістю цукру і масла. Це, звичайно, смачно, але назвати корисною таку їжу складно. Особливо, якщо вприкуску ще бутерброд з сиром.

4. Триразове харчування, як раніше. Знаєте, як харчувався радянська людина? 3 рази в день. Традиційно це був сніданок, обід (в перерву) і пізній вечеря після відходу зі зміни і повернення додому. За один раз з’їдали кілька страв поспіль. Перше, друге і компот, як мінімум. А ще булочку з повидлом або смачний пиріжок. І все це за один присід. Не варто так робити, якщо у вас є можливість харчуватися інакше. Краще розтягніть те ж кількість на 5 прийомів їжі. Так ви не будете переїдати і відчувати тяжкість, а шлунок звикне насичуватися порціями меншого обсягу.

5. Їсти тільки сезонні фрукти та овочі, як було в СРСР. Можливо, у зв’язку з тим, що вони були дешевше. Дійсно, наші радянські родичі фруктів їли трохи. Яблука, мандарини (знову під Новий рік), груші, черешні. Ананаси та інші «заморські» принади були не по зубах, та й не по кишені. Це настільки вкоренилася, що дійшло і до нас. А як правильно, диктує ВООЗ: експерти рекомендують з’їдати не менше 400 грамів овочів і фруктів щодня. І не важливо, привізні вони, або вирощені у власному саду.