Приготувати шашлик з філе курки дуже просто. Не потрібно колоти дрова і виїжджати на природу. Зробимо дієтичний шашлик з грудки в духовці – ідеально в ваш вихідний!
Нам буде потрібно:
- Куряче філе (біле м’ясо грудки) – 2 кг
- Гриби гливи – 150 грам
- Болгарський перець білий (жовтий, зелений, червоний) – 3 штуки
- 1 лимон
- 1 цибулина
- Сіль і пряні спеції для шашлику
- Пара ложок оливкової олії
- Дерев’яні шпажки
Шашлик дієтичний: рецепт покроково
Біле м’ясо ріжемо невеликими кубиками, як на звичайний шашлик. Складаємо все м’ясо в одну посудину.
Розрізаємо лимон на половинки і вичавлюємо сік у ємність з м’ясом.
Готуємо дієтичний маринад для шашлику: м’ясо солимо, перчимо, додаємо спеції для шашлику і трохи оливкової олії. Ретельно перемішуємо. Залишаємо маринуватися на кілька хвилин. В цей час готуємо інші інгредієнти.
Ріжемо квадратиками цибуля – повинні вийти акуратні скибочки.
Беремо перець, чистимо, ріжемо квадратиками.
Ріжемо квадратиками гливи (на 4 частини). ВАЖЛИВО: і перець і цибулю і гриби повинні мати форму, зручну для нанизування на шпажки – ріжемо з цим обліком.
Включаємо духовку, прогріваємо до 200 градусів.
Шашлик з курки на шпажках нанизуємо в такій послідовності: м’ясо → гриб → м’ясо → червоний перець → м’ясо → гриб → жовтий перець → м’ясо → гриб → зелений перець, місцями додаємо цибулю (за смаком). І так шпажка за шпажкою.
Беремо деко, вистилаємо фольгою, на фольгу викладаємо м’ясо. Після того, як всі шпажки викладені, дієтичний шашлик зверху закривається іншим листом фольги, щоб м’ясо добре пропеклося.
Ставимо в розігріту духовку на 20 хвилин.
Через 20 хвилин виймаємо, знімаємо верхню фольгу і ставимо ще на 20 хвилин для утворення рум’яної скоринки.
Низькокалорійний шашлик готовий і ніяких майонезів і жирних добавок. Талія скаже вам спасибі!