Куряча грудка під журавлиним соусом

294

Сьогодні у нас грудка з журавлиною. Просте і смачне блюдо для тих, хто на дієті. Калорійність всього 99 ккал на 100 грамів, БЖУ – 16/0,9/6,5.

Нам буде потрібно:

  • філе грудки, 500 грам;
  • часник, 1 – 3 зубчики, за смаком;
  • паприка сушена, на кінчику ножа;
  • 0,5 чайної ложки гірчиці;
  • італійські трави;
  • свіжа зелень;
  • сіль за смаком.

Для соусу: свіжа або заморожена журавлина, 200 грам, 1 столова ложка меду, 1 столова ложка крохмалю.

Куряча грудка під соусом з журавлини рецепт

Філе промити і обсушити. Розчавити часник в миску через прес, додати паприку, італійські трави і краплю оливкової олії, гірчицю. Натерти м’ясо сіллю і маслом з приправами і залишити на кілька годин.

Розігріти духовку до 200 градусів, викласти м’ясо в форму або на деко і запікати протягом 30 – 40 хвилин. В цей час готуємо соус.

Ягоди журавлини залити водою (250 мл) і довести до кипіння (ягоди брати не всі, кілька штучок залишити для прикраси). Потім протерти ягоди через сито. В отримане пюре додати крохмаль, сіль і мед і знову довести до кипіння. Зменшити вогонь і варити, помішуючи, до необхідної густоти. Консистенція соусу повинна нагадувати домашнє варення.

Коли м’ясо і соус готові, можна їсти. Подавати порційно: нарізану курку, полити соусом і прикрасити свіжими ягодами. Можна зеленню.