Ми попросили нашого постійного експерта, шеф-кухаря і фуд-блогера марію фомічову показати нам ідеальне блюдо для тих, хто любить смачно поїсти, але не хоче розлучатися з ідеальною фігурою.
Саме тому, блюдо, яке ми пропонуємо приготувати, відрізняється збалансованістю смаку, простими інгредієнтами і низькою калорійністю. Просто, швидко і дивно смачно!
Інгредієнти:
-
Цукіні (або кабачок) — 1-2 шт.;
-
Куряча грудка — філе) — 1 шт.;
-
Томати черрі — 200 гр.;
-
Соєвий соус-50 мл.;
-
Паприка — 1 ст. Л;
-
Запашний перець — за смаком;
-
Сіль — за смаком;
-
Лимонна цедра — за смаком;
-
Лимонний сік-2 ст. Л.;
-
Оливкова або рослинна олія для смаження.
Дивіться поетапний рецепт найсмачнішої пасти в відео від кулінарного експерта:
Спосіб приготування:
-
Готуємо продукти до приготування: промиваємо курячу грудку, цукіні і помідори черрі, далі — просушуємо.
-
Починаємо готувати страву з курки: розрізаємо уздовж курячу грудку, тим самим розділивши її на дві частини.
-
Утворені часточки занурюємо в соєвий соус. Поки м’ясо маринується можемо приступити до приготування пасти з цукіні.
-
Розрізаємо цукіні або кабачок на спіралерезке. Якщо її немає, то можна розрізати овоч за допомогою картоплечистки на тонкі смужки. Постарайтеся взяти ще молодий овоч, який не встиг накопичити багато крохмалю і не буде ламким при нарізуванні. Наше завдання-зберегти форму смужок, щоб спагетті були схожі на справжні.
-
Додаємо сіль і перець за смаком, лимонну цедру і трохи лимонного соку.
-
Розігріваємо сковороду, вливаємо оливкову або рослинну олію, викладаємо цукіні.
-
Обсмажуємо 5-7 хвилин до повної готовності.
-
Далі беремо замариновану курячу грудку і починаємо обжарку на попередньо розігрітій сковороді (можна на тій же, на якій готували цукіні).
-
Посипаємо м’ясо птиці паприкою і обсмажуємо по три хвилини з кожного боку.
-
Додаємо приготовані раніше кабачки до грудей, а також для більш інтенсивного смаку — розрізані навпіл помідори черрі.
За таке смачне і корисне блюдо вам будуть вдячні не тільки домашні, але і фігура! з пастою з цукіні можна сміливо експериментувати і радувати себе і своїх близьких цим пікантним блюдом.
Woman.ru