Дуже незвичайне поєднання – смачно і корисно. Печінка з яблуками і цибулею оцінить вся сім’я! Готувати не більше 30 – 40 хвилин.
Нам буде потрібно:
- печінка куряча 500 грам;
- борошно пшеничне, 200 грам;
- сіль, 1 ч. л.;
- тверді солодкі яблука, 2 шт.;
- цибулина, 2 шт.
Як готувати?
Куряча печінка з яблуками і цибулею готується дуже просто. Спочатку печінка наріжте шматочками, перемішайте борошно і сіль, обваляйте шматочки печінки. Це можна зробити традиційним способом або з використанням вакуумного пакету для продуктів. Для цього візьміть пакет помістіть у нього печінку, всипте борошно з сіллю, закрийте клапан і гарненько струсіть.
Розігрійте сковороду, налийте трохи олії. Обсмажте кожен шматочок з двох сторін до рум’яної скоринки (хвилини по 2 з кожного боку на великому вогні), потім закрийте кришкою і тушкуйте 15 хвилин.
Потім зніміть зі сковороди печінка, викладіть на блюдо. На тій же сковороді, де смажилася печінка, підсмажте нарізане яблуко, також з двох сторін до рум’яної скоринки. Зніміть яблука і виконайте те ж саме з цибулею. Яблука ріжемо кружечками або часточками, цибулю – кільцями. Запашні яблука і цибулю додайте до печінки.
Печінка з яблуками і цибулею на сковороді готова! Подавати можна як самостійне блюло, так і з гарніром – з рисом, картоплею по-селянськи, картопляним пюре, гречаною кашею.