Печінка по-берлінськи з яблуками і цибулею

182

Дуже незвичайне поєднання – смачно і корисно. Печінка з яблуками і цибулею оцінить вся сім’я! Готувати не більше 30 – 40 хвилин.

Нам буде потрібно:

  • печінка куряча 500 грам;
  • борошно пшеничне, 200 грам;
  • сіль, 1 ч. л.;
  • тверді солодкі яблука, 2 шт.;
  • цибулина, 2 шт.

Як готувати?

Куряча печінка з яблуками і цибулею готується дуже просто. Спочатку печінка наріжте шматочками, перемішайте борошно і сіль, обваляйте шматочки печінки. Це можна зробити традиційним способом або з використанням вакуумного пакету для продуктів. Для цього візьміть пакет помістіть у нього печінку, всипте борошно з сіллю, закрийте клапан і гарненько струсіть.

Розігрійте сковороду, налийте трохи олії. Обсмажте кожен шматочок з двох сторін до рум’яної скоринки (хвилини по 2 з кожного боку на великому вогні), потім закрийте кришкою і тушкуйте 15 хвилин.

Потім зніміть зі сковороди печінка, викладіть на блюдо. На тій же сковороді, де смажилася печінка, підсмажте нарізане яблуко, також з двох сторін до рум’яної скоринки. Зніміть яблука і виконайте те ж саме з цибулею. Яблука ріжемо кружечками або часточками, цибулю – кільцями. Запашні яблука і цибулю додайте до печінки.

Печінка з яблуками і цибулею на сковороді готова! Подавати можна як самостійне блюло, так і з гарніром – з рисом, картоплею по-селянськи, картопляним пюре, гречаною кашею.