Приголомшливий рецепт: тушкована гарбуз з картоплею і овочами

13

Ось так готую гарбуз, щоб їли все, ще й добавки просили! королева осені, такий універсальний овоч підходить для різних рецептів. Гарбуз можна приготувати солодкої або солоної, на ваш смак. Різноманітність страв з гарбуза вражає. Смачними виходять десерти і запіканки. З гарбуза виходять оригінальними начинки для пирогів.

Сьогодні пропонуємо вам приготувати тушкований гарбуз з картоплею – блюдо виходить поживним і смачним. Овочі будуть м’якими, ніжними і ароматними. Для яскравості, використовуйте спеції-вони якнайкраще поліпшать смак гарбуза і картоплі. Блюдо готується без клопоту, впорається будь-яка господиня. Смачний гарнір до обіду або вечері сподобається всій вашій родині.

Приготування:

Ріпчасту цибулю почистіть і наріжте півкільцями. Налийте в каструлю оливкову олію і розігрійте на невеликому вогні, всипте цибулю і пасеруйте овоч пару хвилин, помішуючи, щоб цибуля стала м’якою і прозорою.

Почистіть гарбуз від шкірки і насіння, наріжте овоч середніми шматочками і всипте в каструлю до цибулі. Перемішайте і обсмажуйте все разом ще пару хвилин.

Почистіть і сполосніть картопля, наріжте його середніми скибочками. Картопля всипте в каструлю. Овочі посоліть за смаком, перемішайте.

Влийте трохи води-приблизно 150-170 г, додайте чорний мелений перець за смаком, сушені трави і тушкуйте овочі на невеликому вогні приблизно 35 хвилин, прикривши каструлю кришкою. В кінці все перемішайте, спробуйте, щоб гарбуз була м’якою. Картопля до цього часу також стане готовим і м’яким. Спеції додадуть страві відмінний аромат. Рідина в кінці приготування майже випарується, її залишиться менше, ніж на початку гасіння. Якщо любите, щоб була юшка, додавайте трохи більше рідини, тоді гарбуз буде в соусі.

У гарячому вигляді подавайте тушкований гарбуз з картоплею до столу. Гарбуз виходить оксамитової, ніжною і смачною. Блюдо готується без м’яса і підходить для вегетаріанського меню, беріть на замітку.

Приємного всім апетиту!