Смачний і нежирний холодець з курки

177

Ідеальний перекус з мінімумом калорій. Готувати дуже просто!

Нам буде потрібно:

  • курячі стегна, 3 штуки;
  • морква, 1 велика;
  • петрушка рубана;
  • чорний перець горошком, 1 ч. л.;
  • 2 зубчики часнику;
  • лавровий лист, 1 – 2 листочка;
  • половинка цибулини;
  • сіль за смаком;
  • желатин – 1 ст. л.

Рецепт холодцю з курки

Вимити стегна, покласти у велику каструлю разом з іншими інгредієнтами, крім желатину, залити водою (1,5 л) і варити 2 години. Після закінчення двох годин вийняти курку і моркву з бульйону, бульйон процідити і відставити у бік. Замочити желатин в 100 мл води, залишити на 10 хвилин. Зняти з стегон шкіру, розібрати м’ясо на тонкі смужки, нарізати моркву акуратними кружечками, порубати петрушку (варену цибулю зазвичай викидають – його додавати не потрібно).

Взяти форму – будь-яку, яку вам зручно. Можна залити порційно (як на фото). На дно форми або декількох формочок викласти розібране м’ясо, зверху покласти кружечки моркви, зелень. Змішати курячий бульйон з желатином, розмоченим в 100 мл води, залити цією сумішшю холодець. Прибрати в холодильник на ніч.

Ситна і легка закуска з курки готова!