Соковита індичка під цитрусовим соусом

192

Ми вже розповідали, як можна смачно приготувати куряче філе з апельсинами. Настала черга індички. М’ясо індички не є висококалорійним і його можна сміливо включати в дієтичне харчування. Користь продукту в тому, що він виводить холестерин, багатий кальцієм, натрієм і фосфором, сприяє поліпшенню кровотворення, стимулює роботу мозку, покращує обмін речовин. Почуття насичення приходить швидко і без негативних наслідків у вигляді докорів совісті за обжерливість. Їмо і худнемо – це про індичку!

Щоб приготувати індичку під цитрусовим соусом, нам знадобиться:

  • Філе грудки індички, 1 кг;
  • 2 апельсина;
  • 1 лимон;
  • Свіжий чебрець, свіжа петрушка, розмарин, паприка, чорний мелений перець за смаком.

Рецепт приготування найсмачнішої індички

Індичка з апельсинами і лимоном готується просто! Висипте на тарілку подрібнену петрушку, чебрець і розмарин. Додайте до трав цедру лимона і апельсина, перемішайте.

Натріть цією сумішшю філе індички і почніть смажити. Це блюдо краще всього виходить на багатті, на решітці, але можна скористатися і духовою шафою і навіть звичайної сковородою – як зручніше. Апельсини і лимон порізати, відіжміть сік, полийте їм м’ясо. Посипте паприкою і перцем. Готуйте протягом години, можна менше. Якщо м’ясо почне підгоряти, накрийте фольгою.

Смачна індичка готова. Ідеально для вечері або пікніка на природі. Спробуйте це блюдо на відкриття дачного сезону. Всі будуть в захваті! Але якщо приготувати його вдома, буде не гірше. Подавайте з гранатовим соусом, овочами, шматочками апельсина або іншими цитрусовими.