Лазанья може бути дієтичної, якщо вона з кабачками. Це дуже легке блюдо, на відміну від лазаньї, приготованої за традиційною рецептурою. Калорійність всього 82 ккал на 100 грамів, БЖУ – 11/2,7/3,8. Ідеально для вечері, якщо ви стежите за здоров’ям і за фігурою.
Нам буде потрібно:
- куряче філе, 300 грам;
- свіжі кабачки, 400 грам;
- морква, 1 штука;
- яйце, 1 штука;
- 1 цибулина;
- натуральний йогурт, 4 столових ложки;
- нежирний сир, 100 грам;
- томатна паста 1 столова ложка;
- сіль і перець за смаком.
Рецепт лазаньї з кабачками
Зробіть фарш з курячого філе, можна, звичайно, купити готовий, але ми не радимо – і жирніше, і якість гірша. Потім обсмажте фарш на сковорідці з додаванням невеликої кількості олії. Додайте подрібнену цибулю, терту моркву, трохи води і тушкуйте ще 10 хвилин на повільному вогні під кришкою. Потім додайте томатну пасту і обсмажуйте ще 3 хвилини, помішуючи. Посоліть і поперчіть за смаком.
Наріжте кабачки на тонкі пластинки, розділіть на дві частини. Приготуйте антипригарну форму для випікання з плоским дном. Викладіть перший шар (половину кабачків), зверху покладіть половину обсмаженого фаршу. В окремій мисці збийте сире яйце з сіллю і йогуртом. Вилийте половину цієї суміші поверх фаршу. Потім повторіть всі шари.
Розігрійте духовку до 200 градусів, посипте лазанью тертим сиром і запікайте до готовності, протягом 30 – 40 хвилин. Коли кабачок стане м’яким, а сир підрум’яниться, лазанья з кабачків з фаршем готова. Можна їсти в гарячому, і в холодному вигляді. Перед подачею можна прикрасити свіжими овочами, зеленню.