Щасливий той, кому доступний екологічно чистий фермерський продукт – домашня ковбаса. Але далеко не всі можуть купувати таке харчування: воно дороге і не продається в магазинах «біля дому», куди можна заскочити по дорозі з роботи.
Залишається одне – ковбаса магазинна. Продукт шкідливий, але назавжди виключити його з раціону може не кожен. І для всіх тих, хто не може, 7 простих порад, як вибрати ковбасу, щоб отримати мінімум шкоди і максимум задоволення.
Як вибрати ковбасу в магазині?
1. Вибирайте місцеве. Віддавайте перевагу ковбасних виробів місцевих виробників. Продукція, яку привозять з інших регіонів і країн, як правило, володіє великим терміном придатності більш «кримінальним» складом.
2. Читайте етикетку. Щоб знати, яку ковбасу вибрати, прочитайте основну інформацію на упаковці: терміни придатності і склад. Чим він коротший, тим краще. У складі якісних ковбасних виробів: м’ясо, спеції, шпик, стабілізатор кольору нітрит натрію або інший (повний список безпечних харчових добавок вам допоможе). Якщо ви знайшли «інгредієнт» з іншого таблички – «умовно небезпечні» або «небезпечні», продукт краще не брати.
3. Спробуйте на дотик. Батон ковбаси повинен бути пружним і легко відновлювати форму при натисканні, як риба або м’ясо.
4. Оцініть зовнішній вигляд. Поверхня свіжих ковбасних виробів – однорідна, суха, естетична, як з картинки. Якщо ви помітили слиз, плями і інші дефекти – продукт зіпсований.
5. Оцініть упаковку. Натуральна упаковка – найкраща. Газомодифицированная – дозволяє продовжити терміни придатності без зайвих консервантів.
6. Дивіться «на знаки»: А, Б або В. А означає присутність у продукті 60% і більше м’язової тканини, Б – від 40 до 60%, – від 20 до 40%. Чим далі літера, тим менше в ковбасі м’яса.
7. Дивіться на ціну. Занадто низька вартість свідчить про низьку якість.
Тепер ви знаєте, як правильно вибирати ковбасу, але пам’ятайте – навіть хорошим продуктом не можна захоплюватися. Максимум пару шматочків на сніданок, якщо ви не хочете додати в талії.
Вся калорійність ковбасних виробів тут!