Ми вже публікували один рецепт ПП-паски пасхального (доступний за цим посиланням). Рецепт практично повністю вписується в рамки правильного харчування, за винятком одного – не обійшлося без дріжджів. Дієтичний паска на Великдень, з яким ми познайомимо вас сьогодні, готується БЕЗ дріжджів, а, значить, ще корисніше і смачніше попереднього.
Нам буде потрібно:
- кефір 1% – 300 грам;
- цільнозернові борошно – 350 грам (можна менше, дивитися по консистенції);
- родзинки і курага за смаком;
- підсолоджувач за смаком або натуральний мед (у випадку з медом калорійність трохи збільшиться);
- чайна ложка харчової соди.
Дієтичний рецепт паски великоднього покроково
Просійте борошно в глибоку миску. В окремому посуді змішайте кефір із содою, дочекайтеся, коли суміш запузырится. Коли це станеться, влийте кефір із содою в миску з борошном. Добре перемішайте. Додайте підсолоджувач або натуральний мед за смаком. Перемішайте.
Додати вимиті і попередньо замочені сухофрукти, перемішайте. Консистенція тіста повинні бути приблизно такий, як якщо б ви пекли звичайний паска.
Підготуйте форми для випічки, краще паперові. Їх не потрібно змащувати і відмивати потім. Просто і по-справжньому дієтично. Наповніть кожну формочку приблизно наполовину.
Розігрійте духовку до 160 – 170 градусів, поставте форми, випікайте 30 – 35 хвилин. Щоб перевірити готовність тіста, використовуйте зубочистки або шпажки – тісто всередині повинно бути сухим, пропеченим.
Коли паски охолонуть, можна прикрашати. Можна взяти глазур з попереднього рецепта (ще раз нагадаємо вам посилання: https://simpleslim.ru/dieticheskiy-pashalnyiy-kulich-bez-sahara-i-muki) або приготувати по-іншому. Просто збийте білки і підсолоджувач до стійких піків і прикрасьте остиглі паски.
Зверху можна покласти цукати, горіхи, кокосову стружку або спеціальні великодні прикраси, які продаються в магазині. Глазур, до речі, теж можна купити, але калорійність паски в цьому випадку, звичайно ж, збільшиться.
Дієтичний паска готовий! Насолоджуйтесь і пригощайте рідних і близьких!