Лікар назвав 8 продуктів для профілактики інсульту

35

У виборі необхідно віддавати перевагу тим продуктам, які знижують рівень холестерину, знижують артеріальний тиск, позитивно впливають на згортання крові. Оптимальним є перевага тих продуктів, які поєднують в собі ці три якості і є доступними.

Продукти, що знижують рівень холестерину

Вівсянка, сер

Напевно, найпростішим продуктом, який би допоміг в цьому питанні, є вівсянка з яблуком. Все як у англійців. Ця каша сприяє зниженню рівня ліпопротеїдів низької щільності, тому що вона містить омега-3 жирні кислоти, які, крім того, що знижують холестерин низької щільності, ще сприяють нормалізації рівня артеріального тиску.

Риба жирних сортів

Сардини, скумбрія, оселедець — це ті продукти, які є невисокими за ціною і доступні кожному. У жирній морській рибі міститься велика кількість йоду, жирних кислот омега-3, які сприятливо впливають на еластичність судин і знижують холестерин.

Горіхи

Волоські горіхи, мигдаль та інші горіхи також нормалізують рівень холестерину.

Якщо ми говоримо про горіхи, то повинні розуміти, що якщо їх посолити або підсолодити, то їх цінність різко знижується. Тому, що таким чином підвищуються інші ризики розвитку інсульту.

Авокадо

Звичайно, авокадо, це не найдоступніший продукт, але, тим не менш, він присутній в наших магазинах, а численні дослідження показали, що вживання цього плоду знижує рівень ліпопротеїдів низького рівня і сприяють нормалізації ваги, що також є непрямим фактором нормалізації обміну речовин у пацієнтів з ризиком інсульту.

Оливкова олія

Оливкова олія можна зустріти на прилавках кожного магазину. Воно є джерелом мононенасичених жирних кислот, його використовують в якості соусу, приправи замість майонезу і жирних соусів з метою нормалізації рівня холестерину.

Продукти, що нормалізують згортання крові

Соки

Якщо говорити про продукти, які знижують згортання крові, то тут панують соки. Будь-які з асортименту в магазині: грейпфрутовий, апельсиновий, лимонний, морквяний, яблучний і так далі. Можливі комбінації, мікси, включення в раціон соків з овочів.

Часник і імбир

Часник і імбир також зменшують в’язкість крові і сприяють нормалізації гемореології, а ще вони активують обмінні процеси.

Вода

Найдоступнішим і найважливішим інгредієнтом, який нормалізує згортання крові, є вода. Вживання чистої води без газу до 1,5 літрів в день саме по собі нормалізує гемореологію.

Все те, що ми вживаємо в їжу, продукти, які використовуються для нормалізації гемореології, рівня холестерину, безумовно, не повинні присолюватися.

Необхідно прибрати сіль, і тиск стане нижче, а це саме по собі є зниженням ризику розвитку інсульту.

Таїсія ступіна