Свиняча легеня: оригінальні рецепти приготування

78

Як приготувати свинячу легеню

Досвідчені кулінари завжди відмочують свинячу легеню перед приготуванням, щоб вода витягнула з субпродукту все непотрібне. Це зробить блюдо більш ніжним на смак. Замороженим свинячим легким обов’язково потрібно дати відтанути при кімнатній температурі, потім покласти в емальовану ємність і повністю залити чистою водою. Вимочуйте субпродукт кілька годин, регулярно змінюючи рідину, що втратила прозорість.

Залийте глибоку каструлю водою на 2/3, опустіть в неї свинячі легені і поставте на вогонь. Коли вода закипить, додайте очищену головку ріпчастої цибулі середньої величини і кухонну сіль за смаком. Варіть легкі 2 години на повільному вогні, час від часу перевертаючи. Обов’язково знімайте накип шумівкою. Застроміть вилку в субпродукт — якщо виділився сік не червоний, а коричневий, то легке можна вже вживати в їжу. Злегка остудіть його, видаліть великі бронхи, трахеї і наріжте соломкою. Якщо хочете, щоб часточки придбали щільну консистенцію, покладіть їх під прес на 2-3 години.

Продукт швидше звариться, якщо його нарізати великими шматками (1 легке на 4 частини). Закладайте в холодну воду, туди ж покладіть цибулю, спеції, доведіть до кипіння, зменшіть температуру і млоїте при 90 градусах. При такій варінні легке вийде м’яким.

Гуляш зі свинячої легені з кукурудзою і огірками

На основі відвареної свинячої легені можна приготувати смачну підливу для картоплі або відвареного рису.

приготування:

  • Обсмажте в чавунному сотейнику на рослинному маслі нашатковану цибулю, додайте скибочки відвареного легкого, перцю, часнику і все пасеруйте 5 хвилин.

  • Приправте вміст сотейника прянощами і спеціями, залийте водою або бульйоном і тушкуйте під кришкою на повільному вогні 1 годину. Якщо буде необхідно, додайте киплячої води.

  • За 7-10 хвилин до готовності покладіть подрібнені огірки і кукурудзу. Перед вживанням заправте гуляш вершками.

з свинячого легкого можна зробити чудову начинку для пирогів. Відваріть субпродукт, прокрутіть через м’ясорубку і змішайте зі смаженими цибулею і морквою

Свинячі легені з прянощами по-китайськи

Спробуйте замаринувати свинячі легені з оригінальним набором спецій і прянощів, а потім посмажити субпродукт. Це додасть йому незвичайну м’якість, ніжність і насичений смаковий букет.

приготування:

  • Наріжте відварені свинячі легені соломкою і збризніть оцтом і соєвим соусом.

  • Очищені зубчики часнику пропустіть крізь часничниці.

  • Змішайте скибочки субпродукту з прянощами, часником і поставте в холодильний відсік маринуватися на 2 години.

  • Після цього збийте підсолене яйце в піну, додайте до замаринованим інгредієнтів і обсипте все борошном.

  • Обсмажте в глибокій сковорідці дрібно нарізану ріпчасту цибулю, додайте скибочки субпродукту з приправами і швидко (протягом 3-5 хвилин) обсмажте на максимально сильному вогні. Не забувайте постійно перемішувати вміст посуду, щоб воно не підгоріло.

  • Розберіть качан пекінської капусти, ретельно промийте листя і покладіть в друшляк, щоб вода повністю стекла. Викладіть на них порції свинячого легкого і подавайте до столу.