Абсолютно новий спосіб і нереальна користь і смакота – максимальне збереження корисних речовин в продуктах. Готувати дуже легко – перемішати, трохи обсмажити, залити і в духовку.
Нам буде потрібно:
- яловичий фарш, 600 – 700 г;
- склянку рису, звареного до напівготовності;
- капуста білокачанна, 1 невеликий вилок;
- томатний сік – 300 мл;
- сметана 100 г;
- 1 цибулина;
- 1 середня морквина;
- перець солодкий 1 – 2 шт.;
- свіжа зелень;
- сіль і перець за смаком.
Читайте також: Дієтичне котлетки з цвітної капусти
Ліниві голубці рецепт покроково
Зварити рис до готовності, не солити. Підготувати фарш, покласти в миску.
Читайте також: 10 корисних солодощів, які можна на дієті
Дрібно нарізати або натерти на тертці капусту, дрібно нарізати цибулю, нарізати моркву кружечками. Капусту викласти в готельну посуд, посолити, пом’яти руками, залишити на деякий час.
Обсмажити на сковороді цибулю і моркву, трохи остудити, додати до капусти. Зверху висипати нарізаний перець, зелень. Остудити рис, перемішати з м’ясом. Посолити, поперчити.
Взяти третю велику миску і змішати в ній томатний сік зі сметаною.
Читайте також: Дієти зірок, які небезпечно повторювати
Розігріти духовку, взяти форму для запікання злегка змастити маслом. Викласти перший шар – капусту з овочами, зверху другий – м’ясо з рисом, потім знову – овочі, залити сумішшю соку зі сметаною і закрити фольгою.
Готувати ліниві голубці в духовці 40 хвилин при температурі 200 градусів, потім витягнути форму, зняти фольгу і випікати страву ще 10 хвилин при тій же температурі.
Подавати зі сметаною і свіжою зеленню! Приємного апетиту! Ліниві голубці з капустою і фаршем відмінно підійдуть для вечері всією родиною. Корисно, нескладно і дуже смачно.