Ліниві голубці з фаршем і рисом

246

Абсолютно новий спосіб і нереальна користь і смакота – максимальне збереження корисних речовин в продуктах. Готувати дуже легко – перемішати, трохи обсмажити, залити і в духовку.

Нам буде потрібно:

  • яловичий фарш, 600 – 700 г;
  • склянку рису, звареного до напівготовності;
  • капуста білокачанна, 1 невеликий вилок;
  • томатний сік – 300 мл;
  • сметана 100 г;
  • 1 цибулина;
  • 1 середня морквина;
  • перець солодкий 1 – 2 шт.;
  • свіжа зелень;
  • сіль і перець за смаком.

Читайте також: Дієтичне котлетки з цвітної капусти

Ліниві голубці рецепт покроково

Зварити рис до готовності, не солити. Підготувати фарш, покласти в миску.

Читайте також: 10 корисних солодощів, які можна на дієті

Дрібно нарізати або натерти на тертці капусту, дрібно нарізати цибулю, нарізати моркву кружечками. Капусту викласти в готельну посуд, посолити, пом’яти руками, залишити на деякий час.

Обсмажити на сковороді цибулю і моркву, трохи остудити, додати до капусти. Зверху висипати нарізаний перець, зелень. Остудити рис, перемішати з м’ясом. Посолити, поперчити.

Взяти третю велику миску і змішати в ній томатний сік зі сметаною.

Читайте також: Дієти зірок, які небезпечно повторювати

Розігріти духовку, взяти форму для запікання злегка змастити маслом. Викласти перший шар – капусту з овочами, зверху другий – м’ясо з рисом, потім знову – овочі, залити сумішшю соку зі сметаною і закрити фольгою.

Готувати ліниві голубці в духовці 40 хвилин при температурі 200 градусів, потім витягнути форму, зняти фольгу і випікати страву ще 10 хвилин при тій же температурі.

Подавати зі сметаною і свіжою зеленню! Приємного апетиту! Ліниві голубці з капустою і фаршем відмінно підійдуть для вечері всією родиною. Корисно, нескладно і дуже смачно.