Пончики на згущеному молоці, смажені на сковороді-швидкий і смачний рецепт

98

складно уявити країну, в якій би не робили пончики на згущеному молоці. Повітряний десерт скрізь називають по-різному: донатсами, берлінерами або просто пампушками. Роблять з дірочкою посередині або цільними, у вигляді кульок, крихітними або великими. Але незмінно одне: вони завжди пишні і шалено смачні. Пончики з тіста на згущеному молоці – солодкість, яку можна швидко і смачно приготувати в домашніх умовах. Це настільки просто, що радувати сім’ю можна не тільки у вихідні, а кожен раз, коли захочеться солоденького, а довго возитися не хочеться.

Щоб смажені вироби вийшли пишними, використовують дріжджі, харчову соду або готовий розпушувач.

Пончики на згущеному молоці, смажені на сковороді

Особливих секретів приготування немає, все розповідаю в процесі. Єдине уточнення: в класичному варіанті немає кориці. Класти її в тісто, або не варто, вирішите самі. За бажанням, можна додати ванілін.

Візьміть:

  • яйця-4 шт.
  • згущене молоко-стандартна банка.
  • борошно-500 гр.
  • розпушувач-маленька ложка (10 гр.).
  • кориця-маленька ложка.
  • соняшникова олія-0,5 літра.

Покроковий рецепт:

Розбийте в миску яйця.

Перелийте з банки згущене молоко. Гарненько перемішайте, щоб компоненти з’єдналися.

Відразу підсипте корицю і розпушувач. Знову старанно розмішайте.

Почніть підсипати просіяне борошно.

Не поспішайте, додавайте потихеньку, одночасно перемішуючи її з іншими інгредієнтами. Спочатку працюйте віночком. Потім, коли це стане важко, вимішуйте тісто руками.

Припудріть стільницю борошном, перекладіть тестовий кому. Продовжуйте робити заміс, поки маса перестане липнути до рук, стане щільною.

Оберніть тісто харчовою плівкою. Залиште в спокої хвилин на 10-15, для відпочинку.

Щоб сформувати заготовки пончиків, поділіть великий кому на половинки. Кожну з них наріжте на частини. Скрутіть довгий джгут і наріжте його шматочками.

Скачайте шматочки в круглі кульки. Розмір пончика визначте самі, але не раджу робити великими, зручніше, коли десерт на «один укус».

Оскільки пончики завжди смажаться у фритюрі, налийте на сковорідку багато масла. Дуже добре розжарити його. Викладіть заготовки пончиків. Через кілька секунд вони збільшаться в розмірі і почнуть підрум’янюватися.

Смажте в маслі, постійно повертаючи, щоб пампушки присмажилися рівномірно. Чи не обсмажуйте до коричневої скоринки, нехай лише злегка зазолотяться. Справа в тому, що навіть коли ви дістанете кульки з масла, процес смаження не зупиниться ще пару хвилин, і вони потемніють.

Пончики смажаться дуже швидко, тому раджу спочатку «накрутити» колобки-заготовки, інакше потім вам ніколи буде цим займатися.

Постеліть на тарілку паперовий рушник, викладіть готові пончики. Потримайте кілька хвилин, щоб вбрався зайвий жир.

А ось і результат наших турбот. Посипте десерт цукровою пудрою і пригощайтеся. Приємного апетиту!

цікаво! перші пончики з’явилися в стародавньому світі, і називалися»глобулі». Їх смажили в жирі, потім змащували медом або посипали маком.

Відео-рецепт: як приготувати смачні домашні пончики на згущеному молоці

Завжди цікаво подивитися, як готують улюблені десерти досвідчені господині. Тримайте відмінний варіант пончиків, сформованих кільцями. Смачного, нехай ваші пампушки будуть не гірше, такими ж смачними і повітряними.