Суфле з брокколі – їж і худни!

189

Суфле з брокколі має вершковий смак і ніжну пухку структуру, калорійність – всього 34 ккал на 100 грамів продукту. Ідеально на вечерю – суцільна користь.

Нам буде потрібно:

  • суцвіття броколі-500 г;
  • 2 яйця;
  • 100 мл вершків (20%);
  • мускатний горіх, імбир за смаком (за бажанням, можна не додавати).

Суфле з брокколі рецепт

Відваріть суцвіття броколі в підсоленій воді протягом 5 хвилин, потім відразу ж промийте в холодній воді. Промокніть паперовими рушниками, покладіть в чашу блендера і подрібніть. Кілька суцвіть можна залишити для прикраси (але не обов’язково).

До подрібненим брокколі додайте вершки, знову перемішайте, посоліть, поперчіть за смаком, можна додати спеції – мускат і імбир (за бажанням).

Наповніть отриманою масою формочки для тарталеток, візьміть глибоку сковороду, налийте в нього гарячої води, поставте формочки і приберіть в розігріту до 180 градусів духовку. Випікайте 30 хвилин. Після закінчення цього часу, вийміть з форми, остудіть суфле і прикрасьте. Зверху можна посипати тертим сиром, до того, як остудили (калорійність стане вище).

Форми можна використовувати будь-які, наприклад, силіконові. І не обов’язково кілька, можна приготувати все в одній, як пиріг. Подавайте суфле з брокколі з натуральним йогуртом, нежирної сметаною, іншими овочами, куркою або рибою.