Томатно-цибульний гострий соус

132

Насіння з гострого перчика вийняла, т. К. І без них мені досить гостроти. Якщо хочете «вирви око» і «я бачу зірки на вежах кремля», то можна і з насінням. )) помідори з солодким і гострим перчиком прокрутила в блендері стаціонарному. Можна через м’ясорубку.

Порізала дрібно цибулю, потомила його на сковороді з рослинним маслом (приблизно на цю порцію 5-6 столових ложок). Не доводити цибулю до зміни кольору! тільки млоїмо до м’якості. Сковорода на це кількість у мене була велика.

У каструлю вилила томатну масу з перцем. Довела до кипіння, зняла піну. І тоді вже поклала цибулю томлений, сіль (половину), цукор (половину). Половину цукру і солі, щоб потім, ближче до кінця, довести до потрібного смаку.

На середньому вогні випарувала зайву рідину, періодично помішуючи. Густота соусу — за бажанням. За п’ять хвилин до закінчення варіння додала роздавлений часник, гарненько перемішала. Гарячий соус розлила по гарячих стерилізованих банках, закрутила стерилізованими кришками.

Вихід-2 літри. Звичайно, в залежності від уварювання може бути більше або менше.

1. Можна додавати травички за смаком.3. Можна регулювати кількість цукру і солі на свій смак.3. Можна не класти солодкий перець.4. Можна не класти часник. Якщо чесно, мені без нього навіть більше подобається. Одну порцію зробила з часником, одну-без часнику.5. Можна було протерти масу через сито, щоб стала однорідною, але мені дуже подобаються тануть шматочки цибулі. Не стала протирати. Блендер добре пробиває шкурки томатів.6. Зразкові пропорції: на 3 частини помідорів одна частина цибулі (по вазі), 1 солодкий перець (в штуках), 1 гострий перчик (в штуках). Сіль, цукор, часник — за смаком.