Курячий торт – те, що потрібно для вашої талії

82

Сьогодні готуємо простий і смачний курячий торт – ідеально, якщо ви на ПП або на дієті. Відмінне рішення і для святкового вечері, і для повсякденного столу. Байдужих не залишиться, спробуйте! Час приготування – 30 хвилин.

Курячий схожий на торт печінковий, але робиться з курячої грудки, а не з субпродуктів. Про те, як його приготувати і які інгредієнти краще взяти, читайте в цій статті.

Нам знадобляться:

Для коржів:

  • Курячий фарш, 500 грам
  • 2 яйця
  • Молоко, 100 – 200 мл
  • 1 цибулина
  • Борошно (краще цільнозернові)
  • Сіль, спеції

Курячі super-котлетки: можна навіть на ніч!

Для начинки і прикраси:

  • 1 середня морквина
  • 1 цибулина
  • Чайна ложка масла для смаження (але краще без масла)
  • Натуральний йогурт або сметана нежирна
  • Шпинат або інша зелень
  • Тертий сир для прикраси (не обов’язково)

Курячий торт: рецепт приготування покроково

Крок 1. Коржі. Викладіть фарш в миску, додайте 2 яйця, перемішайте. Додайте дрібно порізану цибулю, влийте молоко, перемішайте. Додайте борошно, сіль і спеції, знову перемішайте. Додайте ще борошна або ще молока, якщо потрібно, орієнтуючись по консистенції «тесту». Коли маса готова, робіть коржі.

Потрібно сформувати млинці, розмазуючи масу по сковороді лопаткою або ложкою, формуючи коржі діаметром до 15 див. Смажте млинці з двох сторін, додавши краплю олії, але краще без. Коли всі коржі готові, дайте їм охолонути і приготуйте начинку.

Крок 2. Начинка. Обсмажте на сковороді дрібно нарізану цибулю і натерту на тертці моркву. Для цього візьміть іншу сковороду або вимийте першу – на старому олії смажити не можна. Коли овочі обсмажаться і трохи охолонуть, починайте формувати торт.

Крок 3. Шар на шар. Візьміть плоску тарілку великого діаметру і покладіть на неї один корж. Змастіть його йогуртом, викладіть шар начинки (обсмажені цибулю і моркву), зверху викладіть шпинат, на нього знову млинець і далі в тій же послідовності. Коли всі інгредієнти закінчаться, прикрасьте торт тертим сиром і рубаною зеленню, але можна і без неї.

Торт білковий з курячою грудкою готовий! Можна їсти відразу ж, якщо ви дали коржам охолонути і начинці, але краще на пару годинок відправити торт в холодильник, щоб просочився.

Подавати як самостійне блюдо, як закуску. Можна їсти без усього, можна з овочами, томатним соком і навіть з чаєм. Дуже смачно, корисно і высокобелково!

Курячий торт: калорійність та інгредієнти

Чому ми говоримо «від»? Тому що приготувати білковий курячий торт можна по-різному. Все, що ви використовуєте або не використовуєте, впливає на енергетичну цінність готового страви.

  • Масло краще не брати взагалі (ні для начинки, ні для коржів), але у багатьох сковороди «горять», тому ми додали в рецепт масло.
  • Фарш радимо домашній – просто перекрутіть грудку в блендері або м’ясорубці. Готовий магазинний фарш більш жирний і шкідливий.
  • Якщо калорійність потрібна мінімальна, не використовуйте сметану, а йогурт, а ще можна не посипати торт сиром. Борошна – як можна менше.

Підписуйтесь наш канал – нові ПП-рецепти на кожен день! Посилання внизу сторінки.