Натираємо сир на тертці і перетворюємо його в справжні крекери. За 20 хвилин вже на столі

87

Справжні крекери люблять за яскравий сирний смак, але ось тільки в магазинному виконанні вони стають все більш і більш позбавленими смаку. Витратимо 20 хвилин часу і зробимо все самі: домашні крекери будуть і смачними, і соковитими. Основою нам послужать 100 грамів тертого сиру.

продукти

  • сир 100 г.
  • борошно 130 г.
  • вершкове масло 60 г.
  • яйце 1 шт.
  • сіль щіпка

Як приготувати крекери

Спочатку змішаємо борошняну частину:

130 грамів борошна, яйце, 60 грамів вершкового масла і трохи солі за смаком. Розмішуємо, а потім натираємо зверху сир.

Отриману масу вже ретельно вимішуємо в тісто.

Готовому тесту варто постояти 15 хвилин в холодильнику, так воно буде краще формуватися. Але якщо ви поспішаєте, можна спробувати попрацювати з ним відразу.

Розгортаємо корж до товщини 3-4 міліметри і вирізаємо з неї крекери. Їх форма може бути будь-який, можна навіть зробити круглі звичайним склянкою.

Готові заготовки розкладаємо на деку, посипаємо кунжутом (можна додати розмарин) і ставимо в духовку в 180 градусів на 20 хвилин.

Через 20 хвилин крекери готові до подачі на стіл. Їх можна їсти і теплими, і холодними.

Домашні крекери ідеальні як закуска перед телевізором, як доповнення до чаю або просто замість хлібців.

Приємного апетиту!