Вівсянка: 10 вітамінів і мінералів для здоровя

38

Їжте «Геркулес» для зміцнення серця і судин, нормалізації артеріального тиску, гладкою пружної шкіри, краси та молодості. Розповімо, що ж такого особливого у вівсянці.

«Геркулес» традиційний – ідеально збалансований продукт. У цих пластівцях міститься більшість корисних вітамінів і мікроелементів цілісного вівса, а їх приготування займає не більше 15 хвилин.

10 вітамінів і мінералів для довгого і здорового життя

  • Калій (K) – знижує артеріальний тиск (зміст: 330 мг на 100 г сухого продукту)
  • Кальцій (Ca) – бере участь у формуванні кісток і зубів (52 мг на 100 г сухого продукту)
  • Залізо (Fe) – стимулює процеси кровотворення (3,6 мг на 100 г сухого продукту)
  • P (фосфор) – зміцнює біохімічні процеси в мозку (328 мг на 100 г сухого продукту)
  • Магній (Mg) – зміцнює серцево-судинну систему (129 мг на 100 г сухого продукту)
  • Вітамін B1 – нормалізує роботу нервової системи, м’язів і серця (0,45 мг на 100 г сухого продукту)
  • Вітамін E – уповільнює процес старіння клітин (1,6 мг на 100 г сухого продукту)
  • Вітамін B2 – покращує стан шкіри (0,1 мг на 100 г сухого продукту)
  • Вітамін PP – бере участь у синтезі гормонів (4,6 мг на 100 г сухого продукту)
  • Харчові волокна відновлюють мікрофлору кишечника, сприяючи його очищенню, пригнічують відчуття голоду, знижує рівень холестерину в крові, сприяють позбавленню організму від шлаків і токсинів. Вміст харчових волокон у вівсянці – 6000 мг на 100 г сухого продукту (рецепт з вівсянкою, що сприяє якнайшвидшому очищенню кишечника – смачний і корисний сніданок-чистка).
  • Як варити вівсянку: каша на воді і лінива вівсянка в банку

    Найкорисніша – вівсянка на воді. В крайньому випадку, можна розбавити нежирне молоко навпіл з водою, цукру і масла не додавайте. Розум отъешь з медом, горіхами, ягодами, сухофруктами, з яблуками, бананами!

    Щоб зварити, насипте вівсяні пластівці в каструлю, залийте гарячою водою і поставте на вогонь. Доведіть до кипіння і варіть на слабкому вогні 15 – 20 хвилин, дайте готової каші кілька хвилин настоятися під кришкою і подавайте.