Дуже легкий і свіжий салат, який ви ще не пробували. Підійде і на святковий стіл, і на кожен день. Можна всім, навіть хто не їсть м’ясо і сидить на дієтах. Готувати 30 хвилин!
Нам буде потрібно:
- 2 середніх баклажана
- 1 велика морквина
- 2 цибулини
- 2 – 3 середніх стиглих помідора
- Натуральний йогурт
- 3 зубчики часнику
- Сіль, перець за смаком
- Свіжа зелень
Готуємо баклажановий салат: рецепт покроково
Нарізати баклажан смужками, посолити, залишити.
Обсмажити натерту на тертці моркву до золотистого кольору. Викласти на паперовий рушник, щоб вбрався зайвий жир. Те ж виконати з цибулею. Залишити остуджуватися.
Вимочити баклажан у воді, злити всю воду без залишку. Нарізати шматочками (квадратиками) помідори, дати стекти зайвому соку. Потім обсмажити баклажани, теж викласти на рушник.
Приготувати соус – додати в миску з йогуртом (можна взяти нежирну сметану), сіль і спеції, видавити часник через прес. Перемішати.
Коли всі інгредієнти готові і охолоджено, починаємо салат укладати шарами.
- 1 шар – смажені баклажани
- 2 – обсмажену цибулю
- 3 – обсмажена морква
- 4 – свіжі помідори
- 5 – соус зі сметани з часником
В якості соусу можна використовувати не тільки сметану або йогурт. 6 рецептів кращих ПП заправок на заміну майонезу в цій статті.
Всі наступні шари повторити, поки не закінчаться інгредієнти. Зверху рясно посипати зеленню. Легкий і шалено смачний овочевий салат готовий!