Закуска чудово поєднується з будь-якою стравою і особливо смачно доповнює м’ясо.
продукти
- капуста — 1 кг
- цибуля-1 шт
- морква — 1 шт
- болгарський перець
Для маринаду
- вода-1,5 л
- сіль — 30 гр
- цукор — 150 гр
- рослинна олія — 150 мл
- оцет 9% — 100 мл
- запашний перець горошок — 10 шт
- лавровий лист-2 шт
Як приготувати закуску «круті перці»
Приготуємо маринад.
У каструлю наливаємо воду, додаємо сіль, цукор, лавровий лист, запашний перець горошком, оцет і рослинне масло.
Все перемішуємо, ставимо на плиту і доводимо до кипіння.
Перець очищаємо від хвостика і насіння.
Шаткуємо капусту, очищаємо моркву і натираємо на тертці.
Цибулю чистимо від лушпиння і нарізаємо тонкою соломкою.
Підготовлені продукти перекладаємо в миску.
Трохи солимо і добре перетираємо руками.
У киплячий маринад кладемо перець і проварюємо 1 хвилину. Потім дістаємо, трохи охолоджуємо і начиняємо капустою.
Беремо глибоку ємність, на дно викладаємо трохи залишилася капусти і зверху розставляємо підготовлений перець.
Заливаємо його маринадом, накриваємо кришкою і придавлюємо вантажем.
У такому вигляді залишаємо на 3 години.
Через відведений час грузик прибираємо, накриваємо ємність кришкою і ставимо в холодильник на 48 годин.
Через відведений час закуска готова, можна подавати до столу.
Приємного апетиту!