Беру вчорашнє пюре, додаю 300 грам фаршу і готую ситне блюдо. І на столі виглядає чудово!

24

Картопляне пюре — найкращий гарнір до котлет. Пропоную об’єднати це блюдо в одному і приготувати відмінний обід для всієї родини.

Така картопля з м’ясом виглядає незвично і апетитно, тому її навіть можна подати на святковий стіл.

продукти

  • картопляне пюре – або картопля) — 500 г
  • м’ясний фарш (будь – який) — 300 г
  • ріпчаста цибуля – 1 шт. (не дрібна)
  • яйце куряче-1 шт.
  • сир напівтвердий або твердий-100 г
  • сіль – 1,5 ч. Л.
  • чорний мелений перець-2 щіпки

Як приготувати страву

Як я вже сказала, для цієї страви можна використовувати вже готове вчорашнє картопляне пюре, яке ви, наприклад, не доїли на вечерю і як би не хочеться його вже доїдати. Але, звичайно ж можна просто відварити картоплю безпосередньо перед приготуванням цієї страви.

З картоплею розібралися, тепер займемося м’ясною начинкою — з цибулі знімаємо лушпиння і нарізаємо його дрібним кубиком. Можна натерти на крупній тертці, якщо не любите, коли трапляються шматочки цибулі.

Змішуємо нарізану цибулю з фаршем, додаємо 0,5 ч.л. Солі і трохи перцю. Також можна покласти інші приправи, які ви використовуєте при приготуванні котлет. У мене в цей раз змішаний фарш (свинина і яловичина), але можна взяти інший вид – курячий (з ніжок), індичий, свинячий.

Ретельно все перемішуємо і поки прибираємо в холодильник.

Цього разу я картопля відварюю і поки він ще гарячий, розминаємо його за допомогою толкушки. Блендер при подрібненні використовувати не можна-пюре перетвориться в клейстер. До картоплі не потрібно додавати ні молоко, ні масло.

Вбиваємо яйце і висипаємо сіль, якщо ви не додавали її при варінні.

Ще раз все ретельно розминаємо, щоб не залишилося грудочок.

Даємо картопляному пюре трохи охолонути і формуємо з нього невеликі кульки, а потім викладаємо їх на деко, змащене олією.

У кожній заготівлі робимо поглиблення за допомогою склянки з плоским дном.

Підрівнюємо заготовки. Вийдуть ось такі гніздечка.

Весь фарш ділимо на частини по кількість гніздечок. З кожної частини скачуємо кульку і кладемо в поглиблення в картоплі.

Відправляємо блюдо запікатися в розігріту до 180 градусів в духовку, десь приблизно на 35-45 хвилин.

За цей час звичайно ж встигаємо підготувати сир, його досить просто натерти на крупній тертці.

Виймаємо картоплю з м’ясом і посипаємо кожну порцію сиром.

Повертаємо в духовку ще на 7-10 хвилин, поки сир не розплавиться.

Подавати можна відразу після приготування. «котлети» виходять соковитими, а картопля підсмаженої зовні і дуже ніжною всередині.

Смачного!