Чіпси в домашніх умовах швидко

96

чіпси з магазину апетитні, але разом з картоплею доводиться їсти барвник, стабілізатор, підсилювач смаку. Щоб поласувати натуральним продуктом, приготуйте чіпси в домашніх умовах. Робити їх нескладно і цікаво.

Чіпси: рецепт

Чіпси родом з америки. У далекому 1853 році одному серу в ресторані подали картоплю фрі. Відвідувач обурювався, що шматочки занадто товсті. Тоді кухар з досади нарізав овоч слайсами в 1,5 мм і обсмажити в маслі. На подив, блюдо вийшло дуже смачним. Клієнт залишився задоволеним, а чіпси очолили меню ресторану.

Як зробити чіпси будинку тонкими і хрусткими? скористайтеся докладним рецептом-результат неодмінно порадує. Щоб приготувати чіпси в домашніх умовах, знадобиться кілька інгредієнтів:

  • картопля — 600 г;
  • рафінована рослинна олія — 3 ст. Л.;
  • крупна сіль за смаком;
  • будь-які приправи за бажанням (паприка, суміш перців мелена, часник сушений, цибуля сушена, орегано, чебрець, мускатний горіх).

Перед тим як приготувати чіпси, виберіть відповідний картопля. Використовуйте рівні овальні бульби з тонкою шкіркою і білою серединою. Молодий овоч чистити не обов’язково, досить ретельно вимити.

читайте також: як посмажити картоплю смачно

Як зробити чіпси будинку

Не знаєте, як зробити чіпси самостійно? детальна інструкція з приготування допоможе в цьому:

  1. картоплю наріжте слайсами товщиною 1-3 мм.для цього використовуйте гострий ніж, тертку-шинкування або комбайн.
  2. промийте шматочки, потім викладіть їх на рушник, який вбере вологу.
  3. розігрійте духовку до 180 °с.
  4. деко змастіть рослинною олією. Якщо хочете отримати чіпси без холестерину, вистеліть форму пергаментним папером.
  5. розкладіть слайси картоплі в один шар.
  6. помістіть деко в духовку приблизно на 10 хвилин. Слідкуйте, щоб чіпси не підгоріли, при потребі перевертайте шматочки.
  7. у ступці перетріть сіль і улюблені спеції.
  8. якщо на готових чіпсах багато рослинного масла, то викладіть їх на паперовий рушник.
  9. висипте гарячі золотисті чіпси в миску і посипте спеціями.

Не накривайте чіпси кришкою, інакше вони розм’якнуть. Їжте ласощі в теплому або холодному вигляді.

Чіпси вважаються шкідливою їжею, але домашні картопляні слайси не містять хімікатів, тому іноді побалувати себе смачненьким можна. Хрусткі скибки, приготовані самостійно, в невеликих кількостях дозволяються навіть дітям.

читайте також: картопля фрі в духовці на фользі