Пісочний пиріг з сиром і яблуками: рецепт

159

якщо не хочете витрачати багато часу на десерт, а порадувати домашніх хочеться, приготуйте простий пиріг з сиром і яблуками. Гарний десерт підійде для затишного сімейного вечері або святкового застілля. Дізнайтеся, як приготувати смачний пісочний пиріг з сиром і яблуками.

Пісочний пиріг з сиром: інгредієнти

Пиріг з сиру і яблук відрізняється ніжним смаком. Такий десерт припаде до смаку дорослим і дітям, а готувати пиріг з сирною начинкою — одне задоволення.

Заздалегідь підготуйте пісочне тісто на пиріг-так ви зведете час готування до мінімуму.

Отже, рецепт пирога з сиром складається з таких інгредієнтів:

  • 250 г сиру (жирність не має значення);
  • 100 г сметани (20% жирності);
  • 2 яєць;
  • склянки цукру;
  • 150 г маргарину;
  • 2 склянок борошна;
  • 3-4 середніх яблук;
  • солі;
  • ваніліну;
  • розпушувача.

Яблука в пісочний пиріг вибирайте стиглі і тверді, сорт значення не має. За бажанням додайте в яблучну начинку сухофрукти або родзинки: вони зроблять смак більш пікантним і додадуть начинці характерну природну солодкість.

Як приготувати простий пісочний пиріг з сиром і яблуками

Як приготувати пиріг з сирною начинкою? для початку займемося пісочним тестом:

  1. просіваємо борошно, щоб наситити її киснем.
  2. змішуємо сухі інгредієнти: борошно, 2/3 склянки цукрового піску, чайну ложку розпушувача і дрібку солі.
  3. маргарин попередньо відправляємо в морозилку на півгодини, потім натираємо на велику тертку.
  4. змішуємо тертий маргарин, яйце і сухі інгредієнти
  5. вимішуємо тісто, ділимо його на дві частини — 1/3 і 2/3, робимо кульки.
  6. обмотуємо їх харчовою плівкою і відправляємо в холодильник мінімум на годину.

читайте також : сирний пиріг з яблуками

Тепер приступаємо до начинки:

  1. яблука миємо й очищаємо від шкірки, натираємо їх на крупній тертці і посипаємо ваніліном.
  2. перетираємо сир через сито і змішуємо зі сметаною і 1/3 склянки цукру.
  3. вливаємо в суміш яйце, додаємо яблука і перемішуємо.

Приступимо до оформлення пирога:

  1. розкачуємо більшу частину тіста, щоб його діаметр злегка перевищував форму для випічки.
  2. накриваємо форму пергаментним папером або змащуємо маслом і викладаємо тісто (воно повинно на 2 см підніматися над дном форми).
  3. покриваємо тісто сирною начинкою.
  4. другу частину тіста розгортаємо відповідно діаметру форми, кладемо на начинку і заліплюємо краю. Верхній шар тіста наколюємо виделкою.
  5. розігріваємо духовку до 200 градусів і відправляємо в неї пиріг з пісочного тіста на 20-30 хвилин.

Дістаньте пиріг і посипте цукровою пудрою. Коли десерт охолоне, подавайте його до столу.

Тепер ви знаєте, що спекти до чаю, щоб порадувати рідних і друзів.

А яку начинку для пирогів віддаєте перевагу ви?

читайте також : яблучний пиріг з дріжджового тіста в духовці: рецепт