якщо не хочете витрачати багато часу на десерт, а порадувати домашніх хочеться, приготуйте простий пиріг з сиром і яблуками. Гарний десерт підійде для затишного сімейного вечері або святкового застілля. Дізнайтеся, як приготувати смачний пісочний пиріг з сиром і яблуками.
Пісочний пиріг з сиром: інгредієнти
Пиріг з сиру і яблук відрізняється ніжним смаком. Такий десерт припаде до смаку дорослим і дітям, а готувати пиріг з сирною начинкою — одне задоволення.
Заздалегідь підготуйте пісочне тісто на пиріг-так ви зведете час готування до мінімуму.
Отже, рецепт пирога з сиром складається з таких інгредієнтів:
- 250 г сиру (жирність не має значення);
- 100 г сметани (20% жирності);
- 2 яєць;
- склянки цукру;
- 150 г маргарину;
- 2 склянок борошна;
- 3-4 середніх яблук;
- солі;
- ваніліну;
- розпушувача.
Яблука в пісочний пиріг вибирайте стиглі і тверді, сорт значення не має. За бажанням додайте в яблучну начинку сухофрукти або родзинки: вони зроблять смак більш пікантним і додадуть начинці характерну природну солодкість.
Як приготувати простий пісочний пиріг з сиром і яблуками
Як приготувати пиріг з сирною начинкою? для початку займемося пісочним тестом:
- просіваємо борошно, щоб наситити її киснем.
- змішуємо сухі інгредієнти: борошно, 2/3 склянки цукрового піску, чайну ложку розпушувача і дрібку солі.
- маргарин попередньо відправляємо в морозилку на півгодини, потім натираємо на велику тертку.
- змішуємо тертий маргарин, яйце і сухі інгредієнти
- вимішуємо тісто, ділимо його на дві частини — 1/3 і 2/3, робимо кульки.
- обмотуємо їх харчовою плівкою і відправляємо в холодильник мінімум на годину.
читайте також : сирний пиріг з яблуками
Тепер приступаємо до начинки:
- яблука миємо й очищаємо від шкірки, натираємо їх на крупній тертці і посипаємо ваніліном.
- перетираємо сир через сито і змішуємо зі сметаною і 1/3 склянки цукру.
- вливаємо в суміш яйце, додаємо яблука і перемішуємо.
Приступимо до оформлення пирога:
- розкачуємо більшу частину тіста, щоб його діаметр злегка перевищував форму для випічки.
- накриваємо форму пергаментним папером або змащуємо маслом і викладаємо тісто (воно повинно на 2 см підніматися над дном форми).
- покриваємо тісто сирною начинкою.
- другу частину тіста розгортаємо відповідно діаметру форми, кладемо на начинку і заліплюємо краю. Верхній шар тіста наколюємо виделкою.
- розігріваємо духовку до 200 градусів і відправляємо в неї пиріг з пісочного тіста на 20-30 хвилин.
Дістаньте пиріг і посипте цукровою пудрою. Коли десерт охолоне, подавайте його до столу.
Тепер ви знаєте, що спекти до чаю, щоб порадувати рідних і друзів.
А яку начинку для пирогів віддаєте перевагу ви?
читайте також : яблучний пиріг з дріжджового тіста в духовці: рецепт