Маринуємо рибку для ідеального перекусу

177

Найпростіший рецепт маринованої червоної риби в домашніх умовах: мінімум інгредієнтів і максимум користі. Набагато смачніше, ніж в магазині. Цей спосіб приготування для тих, хто турбується про своє здоров’я і прагне харчуватися правильно і різноманітно.

Нам буде потрібно: червона риба, 800 грам (форель, сьомга, лосось – на вибір)

Для маринаду:

  • 1 літр води;
  • гвоздика, 2 шт.;
  • лавровий лист, 2 шт.;
  • суміш перців горошком, 2 чайних ложки;
  • сіль, 100 грам;
  • цукор 2 столові ложки.

Як маринувати червону рибу?

Нагрійте в каструлі воду, додайте в неї всі інгредієнти для маринаду, доведіть до кипіння і охолодіть.

Обробити рибу: розріжте по хребту, а потім поділіть на порційні шматки, як для смаження (як на фото вище). Укладіть рибу в миску, залийте розсолом, маринадом, закрийте харчовою плівкою або щільно кришкою і приберіть в холодильник на три доби.

Через 3 дні червона риба маринована в домашніх умовах готова. Наріжте тонкими скибочками і насолоджуйтеся!