Пиріжки з капустою в духовці: рецепт

27

пиріжки з капустою в духовці — відмінна закуска і доповнення до перших страв. Пишні, рум’яні, ніжні з ідеальним поєднанням солодкого і кислого, пиріжки урізноманітнюють застілля, наситять і стануть символом сімейного затишку. Пропонуємо спекти таку здобу, щоб порадувати домочадців.

Пиріжки з капустою в духовці: інгредієнти

Пиріжки-улюблені ласощі як дорослих, так і дітей. Ні чіабатта, ні круасани, ні фаготтіні не здатні замінити традиційної випічки.

Приготуйте пиріжки в духовці. В цьому випадку вони не будуть масляними, тому їх без побоювання можна дати дитині в школу для перекусу або загорнути чоловікові на обід.

Крім того, такі пиріжки з капустою корисніше, ніж смажені, тому що використання жиру в них мінімальне і можна не переживати щодо канцерогенних сполук.

Якщо зважилися приготувати таку смакоту, то використовуйте класичний рецепт пиріжків. З ним гарантовано вони будуть м’якими і ніжними.

Для тесту знадобиться:

  • борошно-0,5 кг;
  • молоко або сироватка — 300 мл;
  • яйце — 1 шт.;
  • сухі пекарські дріжджі, цукор — по 1 ст. Л.;
  • сіль — 1 ч. Л.;
  • рослинна олія (маргарин або вершкове масло) — 3 ст. Л.

Для начинки на таку кількість тіста використовуйте:

  • білокачанну капусту-0,8 кг;
  • середні за розмірами цибулю і моркву — по 1 шт.;
  • томатний сік — ½ склянки;
  • сіль, перець і рослинне масло.

Для змазування пиріжків використовуйте одне куряче яйце.

Щоб блюдо вийшло ідеальним, важливо знати, як зробити тісто для пиріжків в духовці.

Дріжджове тісто для пиріжків в духовці

Господині доведеться потрудитися, тому що дріжджове тісто для пиріжків в духовці вимагає особливого підходу і витримки.

Головна помилка в замішуванні такого тесту — неправильне визначення температури молока або сироватки для розчинення дріжджів.

Якщо підігріти молоко більш, ніж на 45 градусів, то дріжджі спаряться і не підійдуть. Цю помилку виправити неможливо.

Тому, нагріваючи молоко, або озбройтеся кухонним термометром, або покладіться на власні відчуття.

Щоб отримати ідеальне тісто для пиріжків в духовці, дотримуйтесь такої технології:

  1. влийте молоко в ємність (каструлю або миску), де будете замішувати тісто. Підігрійте його. Воно повинно бути теплим, але не гарячим.
  2. збийте яйце з цукром і сіллю. Влийте суміш в молоко і добре перемішайте так, щоб сіль і цукор розчинилися.
  3. відберіть 5 ст. Л. Цієї суміші в стакан, розведіть в них 1 ст. Л. Сухих дріжджів і вилийте в каструлю з молоком.
  4. просійте борошно і додайте в суміш 250 г.гарненько перемішайте до однорідності. Опара повинна нагадувати по консистенції тісто на оладки.
  5. накрийте ємність кришкою або чистим рушником і укутайте. Як варіант-миску з опарою можна поставити біля теплої батареї.
  6. через 20 хвилин відкрийте кришку і перевірте, наскільки піднялася опара. Її обсяг збільшиться втричі.
  7. влийте 2 ст. Л. Рослинного масла (щоб отримати здобне тісто, замініть його на вершкове масло або маргарин) і додайте решту 250 г борошна. Розмішайте і замісіть. Щоб тісто не вийшло занадто щільним, посипайте дошку, де вимішуєте, невеликою кількістю борошна або змастіть її і руки рослинним маслом.
  8. викладіть тісто в миску і накрийте рушником. Поставте в тепле місце на 30 хвилин.

За той час, поки тісто підходить, займіться начинкою: наріжте капусту, очистіть моркву і цибулю. Моркву потріть на тертці, а цибулю поріжте кубиками.

Спассеруйте, додайте томатний сік і викладіть капусту. Якщо томат трохи кислуватий, то додайте в начинку 1 ч.л. Цукру.

До того часу, як тісто підійде, начинка не тільки добре протушкувати, але і трохи охолоне.

Тому відразу ж можна приступити до формування пиріжків.

читайте також: тісто для пиріжків на кефірі, як пух, без дріжджів

Як приготувати пиріжки з капустою в духовці

Для більшості господинь проблема, як приготувати пиріжки, не актуальна. Але деякі поради все ж візьміть до уваги.

Вони допоможуть оптимізувати процес, зробити його менш трудомістким:

  • посипте борошно на робочу поверхню.
  • викладіть на неї тісто і розділіть його на невеликі рівномірні шматочки приблизно по 20-30 г. Для цього використовуйте один із способів:
  1. обхопіть пензлем руки тісто і видавлюйте потроху, пропускаючи його між великим пальцем і стислою долонею. Намагайтеся формувати рівномірні шматочки.
  2. розділіть тісто на 3 частини, з яких скачайте ковбаски діаметром 5 см. Поріжте їх на невеликі шматочки шириною 3 см.

  • використовуйте качалку, щоб розкачати круглі заготовки для пиріжків. Не робіть їх занадто тонкими, інакше тісто порветься і випічка буде виглядати неакуратною.
  • наберіть столовою ложкою начинку і розкладіть її по заготівлях. З’єднайте краю пиріжка, формуючи акуратний шов.
  • застеліть деко пергаментом, змастіть його рослинним маслом і викладіть пиріжки швом донизу.

Залишайте між пиріжками відстань 3-4 см, тому що в духовці вони збільшаться в об’ємі і можуть злипнутися. Їх легко роз’єднати, але презентабельність зовнішнього вигляду постраждає.

  • не ставте пиріжки відразу в духовку.

Залиште їх на 10-15 хвилин, щоб вони трохи виросли. Якщо відразу поставите в духовку, то від різко збільшеної температури тісто буде розходитися.

  • збийте яйце і пензликом зверху змастіть пиріжки. Тоді вийде рум’яна, глянцева поверхня.

Випікайте пиріжки з капустою 25 хвилин в духовці при температурі 180 градусів.

Коли дістанете з духовки деко, не поспішайте виймати випічку. Накрийте пиріжки рушником на 10 хвилин. Завдяки цьому розм’якшиться скоринка.

Вистеліть пергаментом миску або каструлю і перекладіть туди пиріжки. Накрийте їх рушником.

Готуйте з натхненням, тоді пиріжки вийдуть пишними і апетитними.

Така випічка швидко розходиться, тому приготуйтеся до того, що домашні будуть часто просити приготувати таку страву.

Експериментуйте з начинкою. Зробіть пиріжки з вишнями, картоплею і печінкою, цибулею і яйцями, сиром.

Які секрети випічки відомі вам?

читайте також: пиріжки в духовці з картоплею: рецепт