дрібна і копітка робота по кухні не завжди приємна, тому хочеться якомога швидше її зробити. Але це складно, якщо маємо справу з рибою, де є багато дрібних кісток. Багаторічний досвід господинь підкаже, як швидко почистити оселедець.
Як почистити оселедець швидко
Є кілька хитрощів в тому, як почистити оселедець дуже швидко. Пропонуємо ознайомитися з декількома методами і вибрати найоптимальніший.
Як обробити оселедець традиційним методом? дотримуйтеся декількох кроків:
- на дошці відріжте голову, хвіст і верхній плавник риби.
- далі дістаємо нутрощі. Для цього протягуємо ніж через отвір, де раніше була голова риби, і розрізаємо черево. Там може чекати приємний сюрприз у вигляді молочка або ікри.
- видаліть плавники на череві і неїстівні тверді частини, поклавши оселедець на бік і обрізавши смуги шириною приблизно півсантиметра.
- позбавтеся від внутрішньої темної плівки, яка дає гіркоту.
- промийте рибу зсередини і зовні водою з-під крана.
- підчепіть шкірку. Постарайтеся одним рухом зняти її, тримаючись за край.
читайте також: як почистити ананас правильно
Тепер дізнайтеся, як чистити оселедець від кісточок, щоб додати її в салат:
- чистимо філе.
Від тушки відокремлюємо невеликий шматочок м’яса близько хвоста. Однією рукою тримаємо рибу, а другий поступальним рухом потягуємо м’ясо, яке відокремлене від кісток, вгору. Це зробити легше, якщо оселедець свіжа.
Другу половину очищаємо, витягаючи хребет. З дрібними кістками розправляємося пінцетом.
- помістіть великий палець в місце, де був плавець зі спини, на глибину 2-3 см.
Рухайте пальцем у напрямку хвоста, розділяючи тушку на дві частини. Пінцетом приберіть дрібні кістки.
Як чистити оселедець для салату правильно: поради
Як чистити оселедець правильно?
Проведіть якісну підготовчу роботу, яка посприяє легкості операції:
- виберіть свіжий оселедець. Підказкою буде забарвлення зябер. Вони повинні бути темно-червоного кольору, пружними і не розпадатися.
- підготуйте прилади. Це обробна дошка, гострий ніж, пінцет для роботи з дрібними кістками, целофановий пакет і серветки. Не чистьте рибу на газеті, тому що фарба з паперу потрапить і в ваш шлунок. Краще покрити дошку харчовою плівкою.
- захистіть руки від запаху. Одягніть одноразові медичні рукавички. Від залишків рибного аромату на руках і приладах допоможе позбутися лимонний сік.
Чистити оселедець на салат складніше, ніж коли кожен за столом очищає свій шматочок.
Позбутися хребта — значить зробити половину справи. Будьте уважні, коли видаляєте дрібні кістки.
Нехай ці поради допоможуть без страху їсти рибні салати.
читайте також: як чистити рибу правильно?