Як швидко почистити оселедець на салат

27

дрібна і копітка робота по кухні не завжди приємна, тому хочеться якомога швидше її зробити. Але це складно, якщо маємо справу з рибою, де є багато дрібних кісток. Багаторічний досвід господинь підкаже, як швидко почистити оселедець.

Як почистити оселедець швидко

Є кілька хитрощів в тому, як почистити оселедець дуже швидко. Пропонуємо ознайомитися з декількома методами і вибрати найоптимальніший.

Як обробити оселедець традиційним методом? дотримуйтеся декількох кроків:

  1. на дошці відріжте голову, хвіст і верхній плавник риби.
  2. далі дістаємо нутрощі. Для цього протягуємо ніж через отвір, де раніше була голова риби, і розрізаємо черево. Там може чекати приємний сюрприз у вигляді молочка або ікри.
  3. видаліть плавники на череві і неїстівні тверді частини, поклавши оселедець на бік і обрізавши смуги шириною приблизно півсантиметра.
  4. позбавтеся від внутрішньої темної плівки, яка дає гіркоту.
  5. промийте рибу зсередини і зовні водою з-під крана.
  6. підчепіть шкірку. Постарайтеся одним рухом зняти її, тримаючись за край.

читайте також: як почистити ананас правильно

Тепер дізнайтеся, як чистити оселедець від кісточок, щоб додати її в салат:

  • чистимо філе.

Від тушки відокремлюємо невеликий шматочок м’яса близько хвоста. Однією рукою тримаємо рибу, а другий поступальним рухом потягуємо м’ясо, яке відокремлене від кісток, вгору. Це зробити легше, якщо оселедець свіжа.

Другу половину очищаємо, витягаючи хребет. З дрібними кістками розправляємося пінцетом.

  • помістіть великий палець в місце, де був плавець зі спини, на глибину 2-3 см.

Рухайте пальцем у напрямку хвоста, розділяючи тушку на дві частини. Пінцетом приберіть дрібні кістки.

Як чистити оселедець для салату правильно: поради

Як чистити оселедець правильно?

Проведіть якісну підготовчу роботу, яка посприяє легкості операції:

  1. виберіть свіжий оселедець. Підказкою буде забарвлення зябер. Вони повинні бути темно-червоного кольору, пружними і не розпадатися.
  2. підготуйте прилади. Це обробна дошка, гострий ніж, пінцет для роботи з дрібними кістками, целофановий пакет і серветки. Не чистьте рибу на газеті, тому що фарба з паперу потрапить і в ваш шлунок. Краще покрити дошку харчовою плівкою.
  3. захистіть руки від запаху. Одягніть одноразові медичні рукавички. Від залишків рибного аромату на руках і приладах допоможе позбутися лимонний сік.

Чистити оселедець на салат складніше, ніж коли кожен за столом очищає свій шматочок.

Позбутися хребта — значить зробити половину справи. Будьте уважні, коли видаляєте дрібні кістки.

Нехай ці поради допоможуть без страху їсти рибні салати.

читайте також: як чистити рибу правильно?