щоб зробити пончики смачніше, умочіть їх в глазур. Найкраще приготувати глазур з шоколаду. Найпростіший рецепт-розтопити плитку білого або темного шоколаду і змішати з вершками/маслом. Дізнайтеся, як зробити шоколад для глазурі з какао.
Шоколад на пончики: інгредієнти
Щоб вийшов смачний домашній шоколад, будуть потрібні доступні за ціною інгредієнти, які є практично в кожному будинку. Такий шоколад дешевше, ніж той, який продається в магазині.
Будуть потрібні такі інгредієнти:
- какао-3 ст. Л.;
- цукровий пісок — 3 ст. Л.;
- молоко 2-3-процентне — 4 ст. Л.;
- масло вершкове — 60 г.
Найсмачніший шоколад вийде виключно з якісного какао.
Для рецепта шоколаду категорично не можна використовувати той порошок, який призначений для приготування розчинного напою.
Як приготувати шоколад для пончиків
Перед тим як використовувати, візьміть і просійте чорний порошок какао. Так в глазурі не буде грудок.
Ознайомтеся з покроковим описом, як зробити шоколад:
- у просіяний какао всипте цукор, перемішайте. Влийте молоко і ще раз добре розмішайте.
- масло поріжте невеликими кубиками і додайте до розчину.
- поставте каструльку з сумішшю нагріватися на водяну баню.
- нагрівайте до тих пір, поки масло не розчиниться.
- помішуйте до повного розчинення цукру. Суміш повинна вийти такою, як би виглядав розплавлений шоколад.
- зніміть каструльку з глазур’ю з вогню. Тепер в розчин можна занурювати пончики.
Глазур для пончиків з шоколаду наноситься тоді, коли розчин ще теплий і рідкий, як тягучі вершки. В цьому випадку вона ляже рівномірно без смужок.
Зазвичай занурюють в глазур лише одну частину пончиків.
Зверху присипте пончики цукровою різнобарвною крихтою. Приємного апетиту!
читайте також: пончики в духовці зі згущеним молоком: рецепт