Зелена квасоля – це чудовий блокатор калорійності інших продуктів, що вживаються людиною, незважаючи на свою власну досить високу калорійність (290 ккал/100 г). Після того, як квасоля надходить у шлунок людини, в організмі починається гальмування засвоєння вуглеводів. Це і допомагає знизити калорійність іншої їжі.
Як відомо, квасоля багата білком, клітковиною, вітаміном B і амінокислотами. Тому квасоля – це дуже важливий і необхідний продукт у раціоні тих, хто худне людини.
Салат з вареної зеленої квасолі
Для того щоб приготувати салат із зеленої квасолі потрібно наступне:
- 400 г квасолі (стручкової).
- Масло рослинне – одна чайна ложка.
- 9%-ий оцет – дві чайні ложки.
- Цукровий пісок – 50 р.
- Сіль, перець.
Стручки зеленої квасолі слід очистити і дрібно нарізати. Потім опустити нарізану квасоля в холодну воду на 20 – 30 хвилин (не більше!). Далі необхідно налити в каструлю холодну воду, довести її до кипіння на вогні і посолити. У киплячу воду нарізані стручки квасолі слід опускати поступово, невеликими порціями. Варити квасолю необхідно 15-20 хвилин, без кришки на каструлі.
Після закінчення цього часу, злити воду з нарізаними стручками квасолі через друшляк. Далі необхідно нарізані стручки квасолі, промити холодною водою. Перекладіть квасоля в салатник і додайте олію, цукор, оцет, перець і сіль за смаком. Даний салат сумісний з будь-яким м’ясним блюдом.